Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА си е платил всичко за "Армията" и Панчарево

OFFNews 04 ноември 2017 в 09:59 2479 0

ЦСКА е платил дължимите 272 358 лева за данък сгради и такса смет, както предвижда споразумението за ползване на базите с министерството на спорта, обясни административният диретор Милко Георгиев, цитиран от "24 часа".

Така за първи път в историята си клубът е напълно изряден към държавата. ЦСКА е плащал наем единствено във времето, когато имотите са били към Министерството на отбраната.

Всички останали са били с приспадане на инвестициите. Така при подписването на договора през 2012 година са предвидени 9 370 584 лева за "Българска армия" и 3 467 588 лева за Панчарево.

Тя е спасена от инвестицията на сдружението "ЦСКА Завинаги" на Александър Чакмаков. Със специално споразумение той спаси клуба от прекратяване на договора, като му предостави инвестицията в секторите Г и А, както и игрищата, които бяха направени на "Българска армия".

На 13 юли договорът беше прекратен заради дългове от 1 милион лева за данъци, но ръководството на ЦСКА нямаше намерение да ги плати, както щеше да се случи и с инвестиционната програма, ако не беше сдружението на феновете. От декември м.г., когато е бил първият отчет по споразумението за временно ползване до провеждането на конкурс, на ЦСКА са били признати подобрения на базата за 1 149 158 лева.

Така дължимата сума е 86 000 лева, което под месечната за двата имота, която е вписана. На стадиона има нов терен с поливна и дренажна система, както и нов резервоар за вода.

На Панчарево са възстановени два терена, подпорните стени към тях и трибуните, бетонни пояси около бунгалата, стълбища, стени и други. Преди това базата беше в окаяно състояние от години, а сега там се играят и мачове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!