Стоичков на представянето на автобиографията си: Не съм спестил никому нищо

OFFNews 05 ноември 2018 в 12:40 1993 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков официално представи своята автобиография "Христо Стоичков - Историята". Камата сподели, че не е спестил абсолютно нищо за никого в книгата.

"В тази книга исках да обясня всичко, което се изказа през годините. Къде е било истина, къде не. Исках един път да се спрат спекулациите какъв е Христо Стоичков на и извън терена. Всичко е едно към едно, не съм спестил никому нищо. Това, което съм казал не се връща назад.

Има някои неща, за които съм направил грешки. Трябваше да обясня какво се е случило. Стиснал съм зъби и по някакъв начин съм се извинил. В тая книга думичката "аз" я зачеркнах. Когато започнеш да я споменаваш, пренебрегваш своите колеги, приятели, семейство и искаш ти да си сам.

Във футбола и в живота сам човек нищо не може да направи. Моите колеги са там, моите треньори, моето семейство, публиката ми. Всички са там", каза Стоичков.

На събитието присъстваха купища легенди на родния футбол: Наско Сираков, Гриша Ганчев, Тодор Батков, Георги Иванов - Гонзо, Христо Бонев, Петър Зехтински, Пламен Марков, Димитър Пенев и много други.

На представянето гост бе и бившият испански съдия Урисар Аспитарте, когото Камата настъпи по време на мача с Реал Мадрид през 1990 година.

"Спомням си, че стана едно влизане на Чендо срещу Стоичков. На мен ми се стори, че не го е ритнал и не отсъдих нищо, а Йохан Кройф започна да протестира. Аз му казах да не го прави и го предупредих, че ще му покажа жълт картон. Той ми каза, че няма да имам смелост и тогава му показах червен картон.

Стоичков дойде да го защитава и му показах и на него. Тогава ме заобиколиха от Барселона. Христо се доближи до мен и ме настъпи. В първия момент не усетих, но после ме заболя много и дори започнах да куцам. Това се вижда и на видеото. Тогава наказаха Христо за шест месеца първоначално.

След това ме викаха на няколко пъти да обяснявам случилото се и аз усетих, че той се разкайва и затова и му намалиха наказанието. След това сме били няколко пъти заедно в телевизионни предавания и мога да ви кажа, че имате един страхотен човек в негово лице", каза Аспитарте.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!