Моуриньо крещял като луд в съблекалнята на полувремето срещу Бетис

Василен Петров 14 октомври 2022 в 11:35 844 1

Жозе Моуриньо

Снимка GettyImages

Португалецът смята, че последните два мача трябва задължително да бъдат спечелени.

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо обяви, че равенството срещу състава на Реал Бетис оставя шансове на италианския тим за класиране в следващата фаза на турнира Лига Европа. 

"Вълците" изоставаха в резултата през първото полувреме, но попадение на Андреа Белоти в 53-ата минута оформи крайния изход от мача 1:1. Португалецът обаче разкритикува сериозно нападателите в отбора за цялостното им представяне в двубоя. 

"Това беше мач с голямо напрежение. Ако бяхме загубили днес, щяхме да сме аут от турнира", коментира Моуриньо за "Sky Sport Italia".

"Може би дори имахме качеството да рискуваме повече в последните 10-15 минути, но важното беше да играем разумно. Контролирахме мача, но ни предстоят още два, които трябва да изиграем и да спечелим. 

"Ако не спечелим някой от тях, отпадаме. Това е добре, защото означава, че съдбата ни е в нашите ръце. Не е нужно да чакаме друг резултат, който да ни споходи", добави опитният специалист.

За първи път през настоящата кампания Андреа Белоти и Тами Ейбрахам стартираха заедно от началото на мача, но треньорът не бе особено впечатлен от техния тандем.

"Първото полувреме беше катастрофално, много, много лошо. Те не направиха това, което поисках. На полувремето те излязоха с червени уши, защото им крещях толкова много. След почивката беше по-добре, не само заради гола, но и защото работиха заедно", завърши Моуриньо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови