Лудогорец се размина с карантина, от клуба благодариха на Бойко Борисов

OFFNews 27 февруари 2020 в 09:01 11290 2

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че благодари на премиера Бойко Борисов, който помогнал да бъде избегната "опасността" футболистите да бъдат поставени под карантина за 14 дни след завръщането си от Милано.

Тази вечер на разградчани им предстои да изиграят реванша от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Интер на "Джузепе Меаца" пред празни трибуни.

Петричев разкри, че клубът е бил помолен да прибере децата, които бяха на лагер край Милано, но те вече бяха прибрани в България рано тази сутрин с правителствения самолет.

"Разбрах, че децата са прибрани с правителствения самолет. Във вторник получихме молба от Външно министерство да приберем около 24 деца. Те са били в район, където е била някаква ферма в областта Ломбардия. Започнахме подготовка и бяхме в пълна готовност да ги приберем. Но ни се обадиха от правителството, че те ще бъдат прибрани с правителствения самолет, за което благодаря на премиера Бойко Борисов. Защото отборът имаше реална възможност да бъде поставен под карантина за 14 дни и щеше да наруши много неща. В момента играем в сгъстен цикъл и щеше да се обърка първенството. Благодаря за това решение“, каза Петричев.

"След мача веднага се прибираме в България. В крайна сметка философията на Лудогорец е да не се отказваме и да се борим до последно. Сутринта след прибирането ще ни направят пълни изследвания. Засега всичко изглежда спокойно и дано така да продължи. Това, което успяхме да направим и постигнем е да изолираме отбора в Милано. Да нямаме контакт с граждани, които пътуват от летището. Всички необходими мерки от здравните власти бяха взети - маски, дезинфектанти и избягване на докосване на предмети, които могат да бъдат опасни", каза още Петричев.

Той допълни, че д-р Пантаджиев помага много на отбора.

"Той е специалист с дългогодишен опит във Военомедицинската академия във Варна, така да се каже е от военното ХЕИ. Постоянно е на разположение и ни дава съвети, които изпълняваме. Имаме отделна зала, в която се храним. Няма достъп на други хора. От хотела са ни осигурили всичко необходимо. Пълно е с маски и дезинфектанти. Но забелязах, че хората се разхождат без маски по улиците на Милано. Футболистите на Интер са прекарали почти цялото време в тренировъчната си база, която е в близост до Милано. Нямали са контакт с външни лица. Увериха ни, че са взели всички мерки."

Те са високобюджетен клуб и с големи цели, няма как да не се погрижат за всичко. Дори ни бяха оставили съвети в съблекалнята, на които пишеше, че маските трябва да се слагат от болни и хора от щаба. По-добре да се вземат свръхмерки, отколкото да разчитаме на случайността, заяви още Петричев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

AnderXale07

28.02 2020 в 12:28

И защо се ползва държавен самолет за футболисти на частен клуб? Ако за тях може, ще бъдат ли изпращани държавни самолети за всички българи по света, желаещи да се приберат в България? Колко ще струва това и кой ще поеме разноските?

4005

1

AnderXale07

28.02 2020 в 12:25

За кокошка няма прошка, за милиони няма закони! До кога ще търпим своеволията на шепа самозванци? Защо обикновените хора биват поставяни под 14 дневна карантина и им биват отказвани болнични, а хората на Домусагата - не? Те повече хора ли са от нас? И кой и как определя кой е повече човек от останалите и кой може да бъде над закона? Това ли е справедливостта и възмездието на Гешев?