Ливърпул и Тотнъм с тежки тестове тази вечер

OFFNews 13 септември 2017 в 09:00 1614 0

Най-престижната клубна надпревара - Шампионска лига ни предлага нова порция грандиозни мачове. Днес от 21:45 часа ще се изиграят останалите осем мача в турнира.

В група "Е" Ливърпул посреща Севиля на "Анфийлд". Началото на новата кампания за "мърсисайдци" е повече от обещаващо. Тимът отстрани Хофенхайм в плейофите на Шампионската лига след 2 победи с 2:1 и 4:2, докато във Висшата лига постигна успехи над Кристъл Палас с 1:0 и Арсенал с 4:0. През изминалия уикенд обаче допусна катастрофална загуба с 0:5 срещу Манчестър Сити. 

Севиля пък все още няма загуба през сезона във всички турнири след 3 победи и 2 равенства. Последната им среща с Ливърпул бе спечелена от испанците с 3:1 във финала на Лига Европа през 2016-та година, а и сега очакваме интересен сблъсък с много попадения. В другия мач Марибор ще премери сили със Спартак Москва, където играе българският национал Ивелин Попов.

Манчестър Сити гостува на Фейенорд в двубой от група "F". Обновената защита на "гражданите" ще бъде подложена на изпитание, тъй като холандците демонстрират страхотен успех в нападение, вкарвайки 12 попадения в последните 4 мача от първенството. В другия сблъсък от групата Шахтьор Донецк посреща Наполи.

В група "G" германският вицешампион РБ Лайпциг, който направи фурор миналия сезон с представянето си в първенството, ще дебютира в Шампионската лига с домакинство на френския шампион Монако. Въпреки продажбата на Мбапе атакуващата мощ на "монегаските" е доста респектираща – 18 отбелязани гола в последните им 6 мача във всички турнири. В другия двубой от групата Порто приема Бешикташ.

Настоящият носител на трофея от Шампионската лига Реал Мадрид започва защитата на титлата си в група "H" с домакинство на АПОЕЛ Никозия, където играе българинът Живко Миланов. Футболистите на треньора Зинедин Зидан имат шанс да постигнат немислимото, като се опитат да спечелят най-големия клубен трофей за трети пореден път.

В другия двубой Тотнъм посреща Борусия Дортмунд на "Уембли" заради продължаващият строеж на новия им стадион. Последните два сблъсъка между двата тима бяха само преди година и бяха спечелени от немците с 3:0 и 2:1, което ни кара да очакваме интересен и резултатен сблъсък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!