Испания поиска разследване на ПСЖ и Манчестър Сити

ОFFNews 04 септември 2017 в 17:33 1481 0

Хавиер Тебас

Испанската Ла Лига поиска разследване и на Манчестър Сити, след като стори това с ПСЖ. Организацията, която обединява клубовете от горните две дивизии, вижда тотално нарушение на правилника за финансов феърплей.

Хавиер Тебас, президент на Ла Лига, посочи държавното финансиране на някои клубове като лоша практика, която вреди на спорта, позволявайки им да харчат повече. Според него точно Ман Сити и ПСЖ са в основата на чудовищната футболна инфлация това лято.

Ман Сити би рекорда за един трансферен прозорец. Това лято "сините" пръснаха над 240 милиона евро за трансфери. ПСЖ е на второ място по една причина - договорът на Мбапе е за наем, а сумата от 180 милиона евро ще бъде платена после.

Иначе парижани прескачат сумата от 400 милиона евро само за едни трансферен прозорец. Само 222 милиона евро отидоха за Неймар.

От Ла Лига вече са пратили две писма до УЕФА на 22 август - едно заради ПСЖ и едно заради Манчестър Сити. В тях е посочено, че и двата клуба печелят от спонсорски договори, при които инвестиращата страна няма шанс за възвръщане на вложеното.

Испанската футболна призова УЕФА да проведе разследване. Европейската централа се зае с парижани. В официално съобщение обаче се уточнява, че няма такова за Манчестър Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови