Херо напусна Лудогорец, Пауло Аутори e новият треньор на 'зелените'

OFFNews 06 юни 2018 в 11:17 4197 0

Димитър Димитров-Херо вече не е треньор на Лудогорец, обяви изпълнителният директор на "зелените" Ангел Петричев. Разградчани ще бъдат водени от Пауло Аутори, който е назначен за главен мениджър на тима.

Петричев разясни, че ръководството е пожелало Херо да остане треньор, но специалистът е предпочел да напусне, тъй като основните решения ще се взимат от новодошлия бразилец.

Димитров напуска Разград, а ръководството му е благодарно за свършената работа. Херо пое тима в началото на миналия сезон, заменяйки Георги Дерменджиев, и го направи шампион.

Специслистът класира Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа, където завърши на второ място и игра на 1/16-финал, губейки от Милан. Заедно с Димитров си тръгват и неговите помощници Георги Чиликов и Петър Колев.

Пауло Аутори е роден на 25 август 1956 година. В богатата си визитка има две купи "Либертадорес", а веднъж е печелил и Световното клубно първенство. Това се случва през 2005 г., когато воденият от него Сао Пауло побеждава на финала Ливърлул с 1:0.

Петричев обясни гледната точка на разградчани относно раздялата с Херо и назначението на Аутори.

"Лудогорец следва своята стратегия да надгражда. Поставяме си все по-високи цели. На много от вас ви се видя доста смело, когато казахме, че целта ни е да излезем от групите на ШЛ, но го постигнахме. Нашата цел е да се мерим с отборите над средното европейско ниво. Защо да не бъде постигнато това с отбор от България?

Когато подписвахме договора, нашето желание беше Аутори да стане главен мениджър, силният човек, който отговоря по всички спортно-технически въпроси на първия отбор. Искахме да въведем една нова концепция.

Искам да благодаря на Димитър Димитров за хубавите моменти. Не се съмнявам, че той ще поеме нов отбор, защото конвертируеми треньори като него не остават без работа", каза Петричев.

Тимът от Разград от днес има и договор с букмейкърската кампания - Efbet, който ще грее на фланелките на "орлите" през следващите три години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!