Чужда фирма ще управлява ''Българска армия''

OFFNEWS Последна промяна на 19 октомври 2019 в 09:29 1037 0

Снимка Спортал

Единият от собствениците на ЦСКА-София - Юлиян Инджов, говори пред “Тема Спорт” за плановете на клуба за нов стадион на мястото на “Българска армия”, които стават все по конкретни. Той заявява, че всичко между “армейците” и държавата е наред и през новата седмица съвместното дружество би трябвало да бъде гласувано от Министерски съвет.

“Нещата около дружеството се движат. Правителството и общината са дали зелена светлина. Очакваме до изборите всичко да се финализира. Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано. Готови сме с конкретен проект за стадиона.

Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го мениджира. Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят. Те мениджират над 80 стадиона в Европа и света. Тази фирма ще избере изпълнителя за построяванатето. Възможно е да е чуждестранна фирма, а не българска. Операторът на стадиона ще организира процедурата.

С други думи - мои фирми няма да строят “Армията”. Стадионът ще бъде проектиран и построен по всички правила на ФИФА и УЕФА и едновременно с това ще е в помощ на клуба, като ще носи приходи. Има още някои технически съображения за изчистване, преди да представим предложението на въпросната фирма пред широката общественост.

Ще поканим и журналистите и ще се види какво имаме предвид. Въпросът е само да минат административните процедури”, каза Инджов, според когото има вече и разбирателство как точно ще се осъществи строителството, като решението е техническо и няма проблем.

Бизнесменът говори и за срещата с феновете, на която е присъствал и той.

“Считам, че трябва да се правят по-често. В крайна сметка всичко се прави за тях. Получихме много конструктивни предложения. Има и такива, които ще използваме. Няма да ги назовавам, за да не ги прихване конкуренцията. За финал - нека се надяваме, че футболно ще се развиваваме с все по-ускорени темпове. Искаме да зарадваме феновете с добри игри и добро представяне на международната сцена”, завърши Инджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови