Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ботев поднесе титлата на Лудогорец

OFFNEWS 29 април 2018 в 22:57 2656 0

Ботев Пловдив победи ЦСКА с 2:1 в двубой от шестия кръг на първата шестица и направи Лудогорец предсрочно шампион за седма поредна година.

Преди началото на двубоя на базата в Коматево, феновете на домакините хвърлиха карамфили на терена, като с този символичен жест “погребаха” българския футбол. Действията им бяха в знак на протест срещу съдийството на реванша от полуфиналите за Купата на България срещу Славия.

“Канарчетата" поведоха в 32-ата минута. Тогава опитният Николай Бодуров сбърка, Жоао Пауло овладя топката и се разписа за 1:0. Гостите започнаха по-активно второто полувреме и бързо изравниха. В 48-ата минута Тиаго Родригес центрира от фаул и Хеан Бланко се разписа с глава за 1:1.

"Жълто-черните" реагираха и в 55-ата минута след центриране на Йордан Минев, Стивън Петков с удар от въздуха покачи на 2:1.

Секунди преди последния съдийски сигнал Йордан Минев получи червен картон, след като спря топката с ръка на голлинията. Съдията отсъди дузпа в полза на ЦСКА. Хуан Бланко застана зад топката, стреля, но Даниел Кайзер спаси удара от бялата точка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!