13 чужденци излизат титуляри на Левски - ЦСКА-София

OFFNews 04 март 2017 в 09:16 2083 0

Левски приема ЦСКА-София от 14,30 ч. на националния стадион днес в мач, който се очаква да бъде един от най-посетените тази пролет. Съдия е Никола Попов, а букмейкърите дават леко предимство на символичните домакини. През есента двата тима завършиха 1:1 след голове на Нар за "сините" и Преслав Йорданов от спорна дузпа за съперника. Левски води с три точки за второто място на ЦСКА-София - 45 срещу 42. Високо на върха с 57 е Лудогорец. 

Съставите

Левски е без половин защита, след като титулярните централни бранители Александров и Пиргов не се оправиха от контузии. Те ще бъдат заменени от Яблонски и Лукин. Наказан е новото попълнение Антон Огнянов. На мускули излиза Веско Минев, който едва беше възстановен. На вратата дебютира Митрев, титулярът Йоргачевич ще бъде опериран. 

В ЦСКА-София аут е титулярният десен бек Дюлгеров, но пък на негова място се връща Манолев. Алергична реакция извади щастливия жокер Кирил Десподов.

Така цялата халфова линия и атаката на ЦСКА-София ще бъде от чужденци - общо 6 на брой. В Левски те вероятно ще са 7!


Левски: Митрев, Александров, Лукин, Яблонски, Минев, Де Ноойер, Костадинов, Прохазка, Бурабия, Нар, Адениджи.

ЦСКА-София: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Манолев, Бумал, Пинто, Педро, Кулма, Меркадо, Каранга.

Треньорите

Николай Митов се завърна на Герена след спешна смяна на Елин Топузаков. "Много обичам Левски и искам да върна отбора там, където му е мястото с един футбол, който хората да ги радваме и да е печеливш”, каза той пред „Диема спорт”. 


„Момчетата ще бъдат готови за този мач. Дали е по-специален? Всеки мач е важен. Ще се постараем да променим, каквото можем, и в събота да видим нашия отбор на ниво, което да победи”, добави Митов.

Колегата му Стамен Белчев също оптимист: "Виждам, има настроение сред момчетата. Ще се постараем да зарадваме нашите фенове".

Сигурност

Полицията очаква около 15 000 привърженици на двата отбора.  От "Армията" се похвалиха със 7000 купени билети. За първи път ръководството на гостуващия тим, в случая ЦСКА-София, ще бъде настанено в сектор "В". Мярката е заради есенния мач, когато в "А" факла падна в краката на собственика на Левски Спас Русев. Традиционното блокиране на центъра на София също е на лице, така че избягвайте  да минавате около стадиона този следобед.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови