Зелената реч на Борисов в ЕП: Една керемида няма да бъде сложена в Пирин, отлагам проекти заради малки щъркелчета (видео)

OFFNews 17 януари 2018 в 12:35 13653 5

Със "зелено слово" с примери колко екосъобразни са действията на българското правителство завърши изказването на премиера Борисов пред Европейския парламент днес, където той представи приоритетите по време на Председателството ни.

Искам специално да отговоря на "Зелените", защото аз също съм зелен човек, започна Борисов. Отговорът му бе провокиран от думиите на зелен евродепутат в залата, който му припомни протестите за Пирин, състояли се в деня на официалното откриване на българското председателство, 11-и януари.

"Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да пренасят лично блатни кокичета, за да не остане нито един стрък смачкан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни проекти са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли“, каза той.

Става дума само за един лифт. За нищо друго, обясни Борисов. 

Гарантирам, че една керемида няма да бъде сложена на Пирин, зарече се той пред евродепутатите. Той добави, че лифтът е край Банско, който е в десетката на европейските зимни курорти, а сега на единствения лифт там има опашки.

"Мога да Ви подпиша тук, че става дума за реализация на втори лифт. Той е нужен не само за туристите, но и за природата, защото сега те се качват с автомобилите си там. За да поддържаме този път ние го осоляваме през зимата и десетки дървета около него загиват", каза още той.

Гарантирам Ви, че няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа през последните години по нови гори и единствената, която разширила горите си от всички европейски държави“, обясни министър-председателят.

"Тези наши приятели, които протестират, те ми бяха и коалиционни партньори, те се разделиха на изборите на три партии и не можаха да влязат в парламента само преди шест месеца, те са нашият най-естествен партньор – аз не съм им виновен, че се разделиха на три, не съм виновен, че спечелих изборите, и то при правителство на избрания от социалистите президент", каза още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

18.01 2018 в 20:57

Да, става дума само за един лифт. А превърнаха въпроса едва ли не в национална кауза и зелените тръгнаха на кръстоносен поход.

8000

3

Boris Krumov (SeoKungFu)

17.01 2018 в 15:01

Поне един нужник нема ли да има, баце ? Аре, ако нема да тураш керемиди може да а сас соларни панели отгоре - ем че важи за екозелено, ем че има за некоа ламба да се не обркат дупките у тамницата ! Или да ходиме у гората ?

10571

2

Hissarion

17.01 2018 в 14:24

Осолява суджуците от Цеко по-скоро.

11464

1

Sin

17.01 2018 в 14:16

Същият като батковците си от БКП. Същият хашлашки тон и простакелски примери на ниво Европейски Парламент ! Преди него другия тъпунгер Запалката беше "констатирал", че престъпността в Западна Европа била по-висока от тази в България. Естествено, според българската стъкмистика.
Тревожното е че, високите бюрократи в Европа като Юнкер преимат или не са във възможност да реагират срещу ужасяващата корупция и беззаконие в България. Да, наша работа е да се оправим сами, обаче когато другите получават непропорционално висока поддръжка, като тази на Путин и тази, от Евробюрократите, мачът се очертава като много неравен и предрешен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!