Радев, Меркел, Макрон и Заев на обща среща в Словения

Президентът Румен Радев ще представлява Българя на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Словения

OFFNews 05 октомври 2021 в 10:37 1300 0

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе на 6 октомври в Бърдо, Словения.

Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки от Европейския съюз ще започне на 5 октомври с дискусия, посветена на актуални въпроси от дневния ред на ЕС.

На 6 октомври в рамките на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани от 7.30 часа държавният глава Румен Радев е поканен от европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи и от министър-председателя на Република Словения Янез Янша за обща среща с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

От 9.00 часа президентът Румен Радев е поканен от канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел на обща среща с президента на Френската република Еманюел Макрон и с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

Първата пленарна сесия в рамките на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще започне от 9.30 часа и е посветена на икономическото възстановяване на региона. От 11.15 часа до 13.15 часа ще се състои и Втората пленарна сесия на форума, след което ще бъде дадена пресконференция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови