Партията на Ковачевски подкрепи френското предложение за преговори на Скопие с ЕС

OFFNews 12 юли 2022 в 07:20 4151 1

Димитър Ковачевски

Снимка Архив

Премиерът Димитър Ковачевски

Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в Северна Македония единодушно подкрепи френското предложение за започване на преговори на страната за членство в ЕС. 

Заседанието се проведе тази нощ. В съобщението от партията, цитирано от БГНЕС, се казва, че „решението е взето в полза на държавните и национални интереси, както и на стратегическите цели за членство в ЕС”.

Така партията на премиера Димитър Ковачевски одобрява започването на преговори за пълноправно членство в ЕС съгласно предложената Преговорна рамка от 30-и юни от страна на Франция, която по това време бе председател на Европейския съвет. 

Снощи в Скопие се проведе пореден протест срещу т. нар. френско предложение. Говорителите от импровизираната трибуна за поreден път призоваха за отхвърляне на предложението, което нарекоха ултимативно, и призоваха гражданите за национално обединение срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

12.07 2022 в 09:01

Така ли - продадаха Македония? Продадахо ая некадърниците преди тях, които с некадърна политика и импровизации смятаха да постигнат непостижимито. Съвсем друг трябваше да е подходът към македонския въпрос, но преждеуправляващинте от ГЕРБ и ВМРО тръгнаха по един погрешен път още с договора от 2017 г.., та трябваше Киро и ПП да им оправят бакиите.