15 европейски града ще се учат от София на бизнес и култура

OFFNews 18 април 2016 в 14:56 2667 1

Представители на 15 европейски градове и региони ще се учат от опита на София в областта на публично–частните партньорства в културата. 

Учебното посещение от утре до 22 април е част от инициативата “Култура за градове и региони”, изпълнявана от EUROCITIES, KEA и ERRIN, чрез която Фонда за иновации в културата бе избран за една от 15-те добри европейски практики, в които се провеждат учебни пътувания. Домакин визитата е Столична община чрез Асоциация за развитие на София.

Целите на форума са да се идентифицират съществуващите добри практики в културата като ключов елемент от стратегиите за градско развитие; да се промотира обмена на знание, да се даде гласност на успешните примери на инвестиции в култура и да се планират политики и пътища за тяхното осъществяване. 

Представители на над 15 европейски градове и региони ще се запознаят с опита на София и ще преценяват кои от практиките могат да бъдат приложени в техните градове. Основните теми на работните срещи са: Публично-частен фонд за иновации в културата,  
ПЧП в публичното финансиране за изкуство и култура, ПЧП в повишаване капацитета на културни оператори, ПЧП в реновиране на пространства за изкуство и култура, Частни и държавни инвестиции в култура и градска подкрепа за тях.

На 22 април от 10:45 до 11:45ч в Столична община международните участници ще представят пред общински съветници и експерти наученото по време на работните срещи и ще отправят предложения за трансфериране на други практики и опит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!