Шефът на МОК увери, че Токио 2020 остава по програма

OFFNEWS 04 март 2020 в 23:00 2029 0

Отмяна или отлагане на олимпийските игри в Токио 2020 заради коронавируса не са били обсъждани по време на двудневното заседание на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК), което се проведе в Лозана. Това увери президентът на централата Томас Бах пред медиите.

"Мога да ви кажа по време на заседанието на Изпълнителния съвет на МОК думите "отмяна" и "отлагане" не бяха споменати", каза Бах, който е останал доволен от доклада на организаторите на Игрите в Токио. Бах каза също, че МОК и организаторите получават информация от експерти, включително от Световната здравна организация. Коронавирусната епидемия досега е заразила десетки хиляди хора в световен мащаб и е убила повече от 3000.

Бах призова да не се "спекулира с бъдещи развития" и добави, че МОК ще следва съветите на Световната здравна организация.

За Токио е предвидена обаче друга интересна и важна промяна. Тя е, че знамето на съответната държава вече ще може да бъде носено от спортисти от двата пола по време на церемонията на откриването и съответно на закриването. Досега всяка делегация избираше знаменосец, което беше приемано като огромна чест. Вече тази роля ще бъде споделена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !