Обмислят олимпиада без зрители

OFFNews 23 юли 2020 в 15:11 3142 0

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не изключва възможността за провеждането на олимпийските игри в Токио догодина да е без зрители, за да се гарантира безопасността на фона на пандемията от коронавирус.

Бах каза това в интервю за телевизионния канал NHK. Той добави, че се надява олимпиадата да бъде светлината в края на тунела за цялото човечество, което преминава през много труден период заради новия китайски вирус.

"Трябва да подготвим различни сценарии за провеждането на Игрите. Никой не иска те да преминат без зрители. Ние обаче сме готови да предприемем необходимите мерки за провеждане на Олимпиадата в безопасна среда", каза Бах.

Президентът на МОК също нарече ситуацията с подготовката на спортистите в контекста на пандемията "изключително сериозна", тъй като те не знаят кога ще се подновят състезанията и в кой момент трябва да достигнат върхова форма.

Освен това Бах отбеляза, че поради ситуацията с коронавируса, човек трябва да се справя със затворени граници и ограничения при придвижването.

Олимпиадата в Токио трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август тази година, но заради глобалната пандемия беше отложена за 23 юли - 8 август 2021-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови