Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Платформата за толерантност "С усмивка" е на фондация "Вълшебен свят" и партньорите от ДФА Комета

OFFNews 21 февруари 2018 в 16:55 26150 0

Страхотна първа инициатива от платформата "С усмивка" на фондация "Вълшебен свят" предстои в края на февруари в София.

Темата на събитието е "С усмивка на пътя" и ще въвлече близо 100 деца от начален курс на обучение в забавна дискусия и практическа демонстрация на принципите за толерантно поведение в ежедневните ситуации между възрастни шофьори и млади пътници.

Домакин и партньор на изявата е Sofia Karting Ring, а каузата подкрепят още Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по автомобилен спорт. 

Според психолози и специалисти един от най-главните проблеми за децата, що се касае до агресията, е поведението на възрастните в ежедневни ситуации. Все по-нормално за подрастващите става на улицата да се демонстрира вербална и физическа агресия, а причината много често е битова шофьорска ситуация. Фондация "Вълшебен свят" и "Детска футболна академия – Комета" имат за цел да помогнат на деца и възрастни да посрещат тези понякога критични ситуации "с усмивка".

Организаторите ще покажат на децата колко е важно да не се толерира негативното отношение на пътя. Основна роля и в теоритичната, и в практическата част е поверена на един от най-проспериращите български автомобилни състезатели – Георги Дончев. Българският пилот, който участва в няколко от най-престижните едномаркови шампионати в Европа, ще сподели своя опит и дори ще се пусне в серия демонстративни приятелски състезания с децата от ЧОУ "Томас Едисън". Компания на Дончев ще прави още националният шампион по картинг и участник във Формула БМВ Николай Върбицалиев, както и редица други бивши и настощи пилоти.

"Изключително важно е агресията да не се превърне в елемент на поведение", казват организаторите и допълват, че ролята на възрастните е ключова не само като личен пример, но и като коректив на "грешките на растежа" при децата.

Инициативата на "Вълшебен свят" ще продължи с поредица събития в цялата страна, като скоро организаторите очакват в България и учредителя на фондацията Ник Левентис, който ще се включи в активностите. Британецът има солидна кариера като пилот, в която личи и победа в изключително сериозното предизвикателство "24-те часа на Льо Ман". Освен кампанията "С усмивка", Левентис и неговият екип имат заслуга за още редица благотворителни инициативи и обещават, че "най-хубавото тепърва предстои".

Събитието ще се състои на 27 февруари, от 14:00 часа, в София картинг ринг в Ринг Мол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!