Цветанов покани граждани да му благодарят на последния му отчет

Последна промяна на 12 март 2013 в 13:57 2522 11

Цветан Цветанов направи последния си отчет като министър. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов направи последния си отчет като министър. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов превърна последния си отчет в благодарствено шоу в стил политсъбрание.

Доволни граждани от работата на МВР бяха поканени на отчета на вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов, за да споделят впечатленията си от работата на министерството. 

Гражданите взеха думата непосредствено след отчета на министъра, като изказванията им продължиха повече от час. Сред тях бяха жертви на престъпления, свидетели по знакови дела като "Килърите" и "Октопод", както и пострадали при наводнението в с. Бисер. 

На присъстващите журналисти не беше даден отговор дали могат да задават въпроси след отчета на министъра, като след това благодарностите на гражданите продължиха. По-късно Цветанов отбеляза, че не е викал хората, не им казвал какво да говорят, а те дошли и сами вземали думата. Той обясни още: "Имах възможност да говоря с някои от присъстващите и да им кажа, че днес ще направя отчет за дейността на МВР." 

"Разбира се, че това ви изглежда режисирано, каза Цветанов. Той подчерта, че говорилите са казали това, което мислят, и на никого не е казвано какво да говори. Това са граждани от българското общество", каза още Цветанов, като не обясни как са допуснати тези хора в Министерски съвет, където режимът на пропускане е строго ограничен. 

Свидетелка по знаково дело беше донесла цвете, което да поднесе на Цветан Цветанов, в знак на благодарност. Двама от присъстващите жертви на престъпления заявиха, че не са доведени организирано. 

Лелята на убития Румен Рачев от Шумен благодари на прокуратурата, на полицията и на министъра за това, че в рамките на година и половина, са успели да заловят поръчителите и извършителите на убийството. Тя заяви, че много силно се надява присъдата да бъде потвърдена на втора и трета инстанция.

Една от жените в залата от село Бисер изрази благодарност към журналистите, че са били на мястото и са отразили това, което се е случило в Бисер. Тя разказа за първата си среща с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, които са й помогнали да се погрижи за майка си, с която са били разделени от наводнението в Бисер. Тя каза, че по време на бедствието в Бисер, над селото е летял хеликоптер. От хеликоптера не слезе Батман, слезе Бойко Борисов с почти цялото правителство, каза тя, цитирана от "Фокус".

По време на отчета си министърът няколко пъти се позова на благодарностите на гражданите и посочваше част от присъстващите. Освен дежурните постижения и делата "Наглите", "Октопод" и "Килърите", Цветанов отчете намаляване на ползваните специални разузнавателни средства с "22-30 процента".

"Когато задържахме "Наглите" бях най-гордият министър. Това, което сме направили  сме го направили само и единствено да има държавност. Разбира се, че имаше много критики, коментари и възможности, които бяха дадени на извършителите – съдията се обръщаше към адвокатите на "Наглите", за да ги пита кога имат свободни дати за следващото заседание на делото, без да попита за това пострадалите", коментира Цветанов.

Той заяви, че никога не е бил воден от политически съображения при разбиването на подобни групи и призова да бъдат чути показанията на свидетелите по посочените знакови дела, защото било голяма смелост човек да се изправи пред хората, които са ги  "пребивали, мачкали и са се представяли за представили на държавата". 

"Някои от медиите обслужват представителите на организираната престъпност. Аз не бих искал да ги назовавам. Те бяха назовани като имена от свидетел, който беше по делото „Октопод“. За това мисля, че няма защо аз да го казвам. Тези свидетели, ако поемат тази смелост да го кажат пред вас, смятам, че трябва да се съобразим с тези показания на свидетелите", каза министърът.

Той призна за допуснати слабости в управлението на МВР, но обеща, че при втори мандат това ще бъде поправено. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2013 в 13:40

трудно се сдава властта. още по- трудно и нагло сдава властта герберът пък.Най – хубавото от всичко е, че ще гледаме физиономията на Цветанов и Борисов много по-малко.

13.03 2013 в 08:15

Казали му на Борисов, че ако отиде на преход в планината, щe намери отговор на всичките си душевни терзания. Качил се той и на една урва се спрял и се провикнал с все сили: “Коооой идиооот подслуша Тааанов?”, а ехото му отговорило: “Цветааанов… тааанов… тааанов…”

12.03 2013 в 21:17

Фалете ме уста, оти ке ви посерем!
Пропуснал е да се пофали, че оставя преводачката си за служебен министър.

12.03 2013 в 16:12

Алоу, аре млъкнете всички миснистри в оставка, грях ви на душата на всичките.Виждаме ние, че всяко евро усвоихте, ноооо 90% у ваще джобове и с 10% направихте това с което се хвалите.ВЪН КРАДЦИ МРЪСНИ ПРОСТИ, КАК ПА ВИ ИЗБРПХА ПО КАСТИНГ "АЗ МОГА ДА КРАДА ПОВЕЧЕ" ЛИ?

12.03 2013 в 15:03

Какъв Народен театър - Народен Цирк трябва да се направи за такива.

12.03 2013 в 15:02

Доволните граждани ги събраха в зала за пресконференции, а недоволните от управлението на ГЕРБ граждани не могат да се поберат на площадите на 30 града. Добра равносметка! Цветанов, сега може спокойно да се наслаждава на народната любов...

12.03 2013 в 14:41

Хахахаха! Няма такова нещо като герберска самовлюбеност! Народа излезе на улиците и им каза, че не струват нищо, той кани да му благодарим

12.03 2013 в 14:29

Ох, докато има проста и неука публика, ще има и пред кого да се играят тия плебейски циркаджилъци. Много отесня вече пиарския килим, под който може да се замете натвореното ...

12.03 2013 в 14:15

Боже, ако тези вземат та влязат пак в парламента - ще се махна!
Колко прост трябва да е тоя народ, че да се върже на такива сценки? 2 клетки ако ти работят - не би могъл да гласуваш за тези недоразумения, БОЖЕЕЕЕЕЕЕ!

12.03 2013 в 14:14

Направо ще пусна една сълза. Цецо си е сбъркал професията. Народният театър да не се помайва, ами да го покани за основен постановчик.