Цели двама социалисти протестираха срещу "СПИН скандала" в БСП

Нели Чолашка 03 септември 2012 в 19:01 1027 0

Протестирщата пред
Протестирщата пред "Позитано" 20. Снимка: Сергей Антонов

Точно двама души дойдоха на протеста пред централата на БСП на "Позитано" 20 днес в 18 ч., за да протестират срещу изказването на Антон Кутев, станало известно като "СПИН скандала в БСП" и да поискат оставката му.

Представителите на медиите, дошли да отразят протеста, бяха 10 пъти повече.

Преди две седмици Антон Кутев, който е депутат от левицата, а също и и секретар на Изпълнителното бюро на партията по медийните въпроси, обяви в интервю, че „социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път“.

Последва гневна реакция на депутатката от левицата Корнелия Нинова, която определи изказването му като “нечувано и обидно“ и поиска наказание за Кутев. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев упорито не коментираше т. нар. "СПИН скандал в БСП", но преди седмица обяви„За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи“.

В края на миналата седмица Кутев изказа нещо като извинения към засегналите се социалисти. "Извинявам се на всички социалисти, които не могат да си вършат работата заради измисления скандал от последните дни", гласеше неговото извенение, разпространено от пресцентъра на БСП.

„Съжалявам, че вместо да звучат нашите алтернативни предложения и критики към ГЕРБ, обществото се занимава с несъществена и изкривена дискусия. Съжалявам, че дадох повод на определени хора да демонстрират лични амбиции и неосъществени схеми от преди Конгреса за сметка на социалистическите ценности.

Съжалявам, че думите ми се използват във вреда на БСП. Съжалявам, че някои хора се почувстваха обидени от това, че проявих ирония към собственото си семейство. Като политик съм си направил изводите", пишеше още в съобщението.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!