Кутев се извини за СПИН-а

Лъчезар Вълев 31 август 2012 в 11:50 1514 2

Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
Антон Кутев. Снимка: БГНЕС

Извинявам се на всички социалисти, които не могат да си вършат работата заради измисления скандал от последните дни.

Така започва изявлението на Антон Кутев, разпространено от пресцентъра на БСП.

Ето как продължава извинението на червения секретар:

"Съжалявам, че вместо да звучат нашите алтернативни предложения и критики към ГЕРБ, обществото се занимава с несъществена и изкривена дискусия. Съжалявам, че дадох повод на определени хора да демонстрират лични амбиции и неосъществени схеми от преди Конгреса за сметка на социалистическите ценности.

Съжалявам, че думите ми се използват във вреда на БСП. Съжалявам, че някои хора се почувстваха обидени от това, че проявих ирония към собственото си семейство. Като политик съм си направил изводите."  

Преди дни от Контролната комисия на БСП призоваха Антон Кутев да се извини и то незабавно и недвусмислено заради това, че сравни партията със СПИН. 

Сравнението на Кутев, което скандализира партията бе, че „социализмът, подобно на СПИН, се предава подобно на болестта – по полов път и по наследство“.

Изказването на Кутев предизвика няколко по-бурни реакции в редиците на социалистите и дори искания той да си подаде оставката.

"Ние не сме нито инквизиция, нито цензор, ние сме партиен орган, който не може да наказва социалисти заради непремерени изказвания или тъпи вицове, още повече, че ако следваме подобна логика някои от другите партии ще останат съвсем без членове", коментира Мая Манолова темата и припомни изказванията на някои членове на кабинета за "лошия човешки материал", за "шибания народ".

"Антон Кутев би следвало да брои до 10 преди да произведе следващия гаф", коментира още Манолова.

От своя страна председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че от червената централа няма да наложат наказание за изказването на Кутев.

"За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!