Румен Петков: В БСП цари предизборен хаос

Елица Мартинова 21 март 2013 в 11:31 1351 0

Румен Петков. Снимка: БГНЕС
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

Предизборният щаб на БСП не работи и цялата партийна организация куца. Това заяви депутатът на „Коалиция за България“ в 41-вото Народно събрание Румен Петков, цитиран от „Фокус“.

По думите на Петков в момента в ситуация на предизборна кампания, и то извънредна, в щаба на левицата, вместо да кипи усилена работа, липсва всякаква организация.

„Ние нямам общ анализ и оценка на ситуацията. Нямаме партийна оценка на ситуацията. С решение на Националния партиен съвет имахме насрочено заседание на Националния партиен съвет за тази събота. Без заседание на Изпълнителното бюро, без решение на какъвто и да е орган, заседанието на Националния съвет беше отменено. Това е неприемлив организационен подход. Когато органите на партията не работят в такава изключително сложна ситуация, това е много притеснително и обезпокоително“, коментира Петков.

Той обвини в бездействие Националния предизборен център и Изпълнителното бюро, които по думите му все още не са се захванали сериозно с предизборната кампания. Според Петков партията не работи ефективно, за да спечели подкрепата на гражданите.

„В момента единствените форуми, които правим, са конференциите, на които повечето от досегашните депутати, също и аз, отчитаме своята работа и правим номинации. Това са чисто партийни форуми, те не водят до подкрепа на партията. Ние сме се вгледали в себе си, занимаваме се с измислени и внушени отвън въпроси като стари и нови лица. Процесът си върви, изборите приближават и това е смущаващо“, подчерта Петков.

Не такова бе становището на евродепутата на БСП Кристиан Вигенин. По-радно днес той заяви пред bTV, че партията работи на високи обороти заради предсрочния парламентарен вот.

Идеята за „обновление“ в листите на БСП той коментира така: Няма да излъчим хора, които не са се доказали, само и само да влязат млади и непознати лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!