По-ниски данъци за най-бедните предлагат ДСБ

Елица Мартинова 25 март 2013 в 13:23 1967 1

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Единственият начин веднага да се даде облекчение на хората с най-ниски доходи е облекчено данъчно облагане за хората с най-ниски доходи, заяви на брифинг в понеделник председателят на ДСБ Иван Костов.

Тъмносиният лидер коментира, че икономическото състояние е комплексен въпрос и проблемите на крайно нуждаещите се не могат да се решат с магическа пръчка. По думите му за да се излезе от финансовата криза, първо трябва да бъде преодоляна политическата нестабилност.

„Без излизане на страната от политическата криза не могат да се намерят стимули за инвестиции. Нито една страна в Европа, която се намира в криза, не си позволява да мисли за намаляване на пенсионната възраст, каквото предлагат от БСП“, категоричен бе Костов.

Според него тази мярка би била излишна, ако проблемът с безработицата се реши трайно.

По думите на Костов страната предизборно е залята от крайно леви популистки изказвания, които създават грешни очаквания у хората.

„България е залята от вълна на ляв популизъм. Това са опасни послания, те създават предпоставки за задълбочаване на проблемите, които лъжат, че решават. Нашето виждане е, че трябва да се създадат стимули за труд и да се даде възможност на малките предприемачи и самонаетите да извадят страната ни от кризата“, заяви Иван Костов.

Тъмносиният лидер подкрепи идеята на служебния премиер Райков „ситият да подаде ръка на гладния“.

„Защо бизнесът да не прояви съчувствие? Тези, които имат възможност, могат да проявят съпричастност и могат да подпомогнат хората в най-бедстващо положение. Аз мисля, че част от бизнеса ще направи това“, коментира Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови