Премиерът призова ситият да подаде ръка на гладния

21 март 2013 в 12:46 2675 19

Марин Райков. Снимка: БГНЕС
Марин Райков. Снимка: БГНЕС

Премиерът Марин Райков отправи призив към българските индустриалци и хората с възможности да проявят солидарност и да „подадат ръка” на нуждаещите се в обществото в този „тежък момент на изпитание”. Изказването му дойде след среща с лидерите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров.

Това е най-добрият начин българският национален капитал да бъде идентифициран като носител на национална отговорност и да се легитимира като социален партньор, заяви премиерът.

"Трябва да помогнем на хората, които са в най-уязвимо положение. Имаме нужда всички заедно да подадем ръка на най-нуждаещите си. Мисля върху формула на консултации с представители на националния капитал, на индустриалците в България и да помислим дали нещо не може да се направи", каза Райков.

„Ценностите, свързани със солидарността, са един от основните принципи на всяка европейска демокрация. Бих бил изключително щастлив да видя как те действат в България. Крайно време е да дадем един добър сигнал”, допълни той.

„За нас е много важно правителството да подкрепи малките и средни предприятия. Да се спре с всеки вид рекет срещу малкия и среден бизнес”, коментира след срещата Мартин Димитров. Според него е нужна промяна в работата с европейските фондове, така че да се създаде допълнителна заетост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!