Костов предлага НСИ да брои гласовете на изборите

Елица Мартинова 21 март 2013 в 12:34 1174 0

Иван Костов, Снимка: БГНЕС
Иван Костов, Снимка: БГНЕС

„Информационно обслужване“ трябва да остане извън конкурса за броене на гласове на парламентарните избори, тази работа може да извърши Националният статистически институт“, заяви след срещата си с премиера Райков председателят на ДСБ Иван Костов.

Костов и вторият съпредседател на „Синята коалиция“ Мартин Димитров се срещнаха днес със служебния министър-председател, за да представят конкретни мерки за гарантиране честността на изборите.

Сините са предложили на Райков софтуерът, с който се броят бюлетините, да бъде публичен продукт, така че всеки, който желае да направи успоредно преброяване, да може да го стори. Костов и Димитров са предложили още протоколите от изборите да бъдат публикувани в интернет.

„По този начин участниците в изборите ще могат да сравняват това, с което разполагат, с това, което ще се появи при броенето“, обясни Костов и допълни: Отправихме молба дирекции на МВР да проведат срещи с всички партии, чийто представители ще участват в изборния процес и да уточнят действията за противодействие на купуването на гласове.

Сините са предложили на Райков и конкретни мерки за борба с бедността. Според Костов на първо място държавата трябва в най-спешен порядък да се разплати с малкия и среден бизнес, включително и на ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!