Иван Костов в тройна коалиция за изборите

25 март 2013 в 08:55 2541 0

Иван Костов Снимка: БГНЕС
Иван Костов Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че ще се яви на изборите заедно с Гражданско сдружение "Единство" на Надежда Нейнски и че по всяка вероятност двете формации ще имат трети партньор.

Тъмносиният лидер заяви още в интервю за БНТ, че листите вече са обсъдени. Той не разкри подробности за имената в тях.

"Продължавам да имам сериозни съмнения в честността на изборите и те са свързани както с начина, по който ще бъде отчетен вота в секциите, така и с начина, по който ще бъде направена публична информацията за това как се броят бюлетините. Тревогите ми са свързани и с купуването и контрола върху гласовете" каза още Костов.

"Има съмнения, че на места има срастване между местните власти и купувачите на гласове и поради тази причина ДСБ е излязло с предложение тези представители да бъдат разпределяни на ротационен принцип. Трябва да се създаде система на взаимен контрол на участниците в секционните бюра и на щабовете по места, за да може да се възпрепятства това."

Тъмносиният лидер коментира и партиите, които се родиха от протеста. По думите му в България на всички парламентарни избори от 12 години насам се забелязва търсене на нови лица, което обаче пречи на политическия опит.

В случай, че се срещнат в следващия парламент, Костов заяви, че ще изгради отношението си към новите партии спрямо целите, които си поставят, и начина, по който ги постигат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови