Плевнелиев: Да бъдем по-активни и да запретнем ръкави през 2013-а

01 януари 2013 в 09:38 2322 7

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Нека през 2013 г. бъдем по-активни и отстояваме своето право на справедливост и солидарност. Това ще засили гражданския контрол върху дейността на политиците, защото демокрацията е свобода, но и отговорност.

За това призова Росен Плевнелиев в първата си новогодишна реч като президент. Тази година тя бе поднесена в нов стил, като не бе заснета на "Дондуков" 2, както досега, а в библиотека. Докато държавният глава се обръщаше към нацията, бяха пуснати кадри от значими събития през годината.

Всички ние искаме да живеем достойно в една уютна и модерна България. Това може да се постигне само със съвместните усилия на милиони българи, които гледат в една посока и споделят общи ценности. Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г., посочи президентът.

От всеки един от нас зависи да има гражданска позиция и да я защитава. Пред нас е първият референдум в демократичната история на България, както и предстоящите парламентарни избори. Да коригираме лошото, но да има приемственост и надграждане за доброто, защото не сме толкова богати, че винаги да започваме от начало. Да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век. Защото светът се развива и никой не ни чака, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-вече от това какво произвеждаме, как използваме ресурсите, колко сме ефективни като нация. Не трябва да чакаме да свърши кризата или на поредните избори да ни обещаят всичко, а да запретнем ръкави и да си подредим държавата и собствения живот, каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков