Плевнелиев: Да бъдем по-активни и да запретнем ръкави през 2013-а

Последна промяна на 01 януари 2013 в 09:38 1794 7

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Нека през 2013 г. бъдем по-активни и отстояваме своето право на справедливост и солидарност. Това ще засили гражданския контрол върху дейността на политиците, защото демокрацията е свобода, но и отговорност.

За това призова Росен Плевнелиев в първата си новогодишна реч като президент. Тази година тя бе поднесена в нов стил, като не бе заснета на "Дондуков" 2, както досега, а в библиотека. Докато държавният глава се обръщаше към нацията, бяха пуснати кадри от значими събития през годината.

Всички ние искаме да живеем достойно в една уютна и модерна България. Това може да се постигне само със съвместните усилия на милиони българи, които гледат в една посока и споделят общи ценности. Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г., посочи президентът.

От всеки един от нас зависи да има гражданска позиция и да я защитава. Пред нас е първият референдум в демократичната история на България, както и предстоящите парламентарни избори. Да коригираме лошото, но да има приемственост и надграждане за доброто, защото не сме толкова богати, че винаги да започваме от начало. Да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век. Защото светът се развива и никой не ни чака, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-вече от това какво произвеждаме, как използваме ресурсите, колко сме ефективни като нация. Не трябва да чакаме да свърши кризата или на поредните избори да ни обещаят всичко, а да запретнем ръкави и да си подредим държавата и собствения живот, каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2013 в 20:15

Ами те хората не са спирали да запретват ръкави и да работят. ВМЗ Сопот например се оказа, че работели даже извънредно, не е лошо държавата да почне и да им плаща преди да си отидат физически. Държавата ни преилича на концлагер. Премиера ти вика да работиш като при германците, Президента те подканва да запретнеш ръкави, а храната и плащането - когато и колкото има (тигрите от Бистрица са приоритет все пак). Arbeit macht frei!

01.01 2013 в 14:20

Аха, всичко е наред, позитивно и креативно. Работата на едни е да крадат общото, работа на всички - непрекъснато да се пазят. Е в тая игра кога и кой да създаде нещо ново?
Всичко зависи от вас, разбирай - за всичко сами сте си виновни.

Пък тая с библиотеката ... Тоя кво бе, да не се разграничава нещо от Борисов, Цветанов, Цачева? Опортюнист - интелигент ...

01.01 2013 в 13:11

май я е копи/пейстнал от интернет тая реч :Р

01.01 2013 в 11:56

Всъщност много добре го е казал, Гражданите активно трябва да се намесват в политическите процеси, иначе политиците си пряват каквото им е изгодно. А пък личните финансови дела така или иначе са в ръцете на давещите се :)

01.01 2013 в 11:35

Добре, че г-н Президентът ни каза, че демокрацията е и " отговорност"- досега не знаехме !Само че защо само ние да сме отговорни, къде е отговорността на управляващите към нас? Или те само ще ходят на зимни курорти , а ние ще ги гледаме по ТВ!!

01.01 2013 в 10:23

Да живей светлото бъдеще!

01.01 2013 в 10:06

"Нека бъдем по-активни и да отстояваме"... Аз викам направо да си купим по една палатка и днес Орлов мост, утре дюните на Несебър, вдругиден Парламента! ... Лятото ще гледаме да протестираме повече край морето! Там и без това си плаче за голяма рецензия, но ние и от практични съображения - да съчетаваме полезното с приятното! ;)

Изобщо... Една чисто-нова хипария може да се получи. За да сме иновативни ще се кръстим - хепита! :)

Ще стане, според мен. Така, де...