БНТ и пресслужбата на Плевнелиев допуснали гафа с българо-американската природа

02 януари 2013 в 17:34 3701 3

Гафът с новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев бил сътворен от Българската национална телевизия и пресслужбата на държавния глава, коментираха днес от БНТ.

Концепцията за изработването на клипа с посланието на президента е на неговата администрация, а реализацията е направена от националната телевизия. Подборът на кадрите за обръщението е бил направен съвместно от екипите на БНТ и на пресслужбата на Плевнелиев.

 В заснемането на речта са включени както кадри от фонда на телевизията, и на сайта на Администрацията на президента, така и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове. Снимката с планинския пейзаж, която възбуди коментарите около президентската реч (от американския курорт Аспен в щата Колорадо) е свалена от официалния сайт на фирма „Балкантурист“, където е представена като реклама на български ски курорт, обясниха от БНТ.

Не е ясно по какъв начин самата „Балкантурист“ се е сдобила с фотографията, при положение, че същата фигурира в платения архив на сайта iStockphoto и цената й е 19 долара.

 „Обръщението на държавния глава, минути преди настъпването на 2013 година, постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ“, посочиха още от националната телевизия. Заради допуснатия гаф с прекрасната „българска природа“, илюстрирана с американска панорама, речта постигна и рекорден брой коментари в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

3

Alexfield

13.06 2016 в 11:46

Не се вижда снимката.