Quantcast

Отвориха три пункта за бежанци в Бургаско

Последна промяна на 09 септември 2013 в 15:36 1710 1

Сирийски бежанци. Снимка: ЕПА / БГНЕС, архив
Сирийски бежанци. Снимка: ЕПА / БГНЕС, архив

Три пункта за 24-престой на бежанци бяха открити в област Бургас, съобщи БНР.

Пунктовете се намират в граничната зона на Малко Търново и на пристанищата в Бургас и Царево. В тях бежанците ще получават първа помощ. Ще се установява и самоличността им, обясни областният управител на Бургас Павел Маринов.

Това не са лагери, а са пунктове за първоначален прием на бежанци. В Малко Търново, Царево и Бургас има ГКПП, на които се установява самоличността на преминаващите границата. На същото място трябва да има и пунктове за приемането на тези хора, посочи Маринов.

След като преминат 24 часа от приемането на бежанците в пунктовете за временно настаняване, те ще бъдат изпращани в центъра за настаняване в ямболското село Бояново, уточни областният управител на Бургас.

По думите му при необходимост от допълнителни помещения за бежанците могат да се използват бившите военни поделения в Равнец и село Банево, след като се направи ремонт в тях.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2013 в 17:57

Пунктовете за бежанци трябва да бъдат в хаамериканското, дребнобританското, жабарското и пуйковото посолства. Те я предизвикаха тази криза, и е справедливо те да си носят разноските, а не да ги стоварват върху гърба на най-бедната страна в Европа, нещастна България!