„Оставка“ vs. „Нудисти“ на протест срещу новия горски цар в Странджа

Последна промяна на 23 август 2013 в 14:48 6084 14

Протестът срещу назначението на Петко Арнаудов пред горското в Царево
Протестът срещу назначението на Петко Арнаудов пред горското в Царево

Втори протест в Царево срещу скандалното назначение на Петко Арнаудов за шеф на местното горско стопанство се проведе днес. Този път двайсетината протестиращи бяха посрещнати от контрапротест на съпартийци на Арнаудов (кадър на БСП) и бивши служители на община Царево от времето, когато той бе кмет.

„Мичурин с Петко накичи, Парк Странджа да ти заличи“, гласеше един от днешните плакати на протестиращите – намек за опита на Арнаудов като кмет да премахне природен парк „Странджа“, тъй като защитената територия пречи на апетитите за застрояване на Южното Черноморие. „Йедем ти гору, Йедем ти Парку, Йедем ти Странджу“, пишеше на друг от плакатите. На трети бе изобразен Ленин с розова папийонка и надпис: „Джерджински, кажи на Станишев да прати Петко като репарация за розовия ПСА (Паметник на съветската армия – бел.ред.)“.

Самият Арнаудов не излезе сред протестиращите. На скандиранията „Оставка“ приближените му контрапротестиращи викаха: „Нудисти“ и „Наркомани“, макар опозицията им да беше съвсем прилично облечени. Сред тях бяха бившият главен секретар на общината Стоян Йовнов, настоящият общински съветник от БСП Димитър Греков и бившият общинар от същата партия Даниел Балабанов. Тримата защитници упорито наричаха протестиращите „платени” и обясняваха, че Петко Арнаудов е чудесен човек и професионалист.

След първия протест земеделският министър Димитър Гочев обяви, че ще направи проверка на назначението. Тя приключи в сряда с обяснението, че Арнаудов отговаря на всички законови изисквания за директор на Държавното горско стопанство – магистърска диплома за инженер горското стопанство, стаж и др.

С това обаче министерството не потуши недоволството от назначението сред екоактивистите, защото то се корени в други, конкретни прегрешения на новия шеф, за които ведомството не обели и дума коментар.

Освен опита да затрие парк „Странджа“, Арнаудов, който беше кмет от 2002 до 2011 г., има пръст в редица посегателства спрямо природата на района. Сред многото застроени къмпинги по Южното Черноморие при неговото управление се появи и емблематичното незаконно вилно селище „Златна перла“ в територията на парка – вече разрушено. Нещо повече, като кмет той е главен герой в незаконна реституция (според решение на Бургаския окръжен съд от миналия месец) на 20 000 декара държавна гора в полза на общината. Държавната гора е в територията на същото горско стопанство, което сега му бе поверено от назначилия го директор на Югоизточното държавно горско предприятие Пейчо Върбанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2013 в 12:48

Абе тоя е престъпник, ти какво, оправдаваш ли го? Облажил се е лично на ваш гръб, "граждани" на града!!!

24.08 2013 в 17:25

Съд и доживотен затвор за такива като Арнаудов!
И с никакви ала бала колко хора го били подкрепяли. И ние очи и уши имаме!

23.08 2013 в 23:28

Ето го истинския нудист - товарищ Путин http://www.rospres.com/dossier/4312/ - пийдофила на Кремъл

23.08 2013 в 22:38

Наистина.

23.08 2013 в 18:00

Поне си признайте ГЕРБ-аджии, че при Арнаудов
такова БРУТАЛНО ТЪПКАНЕ И ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ И ГРАДА НЕ Е ИМАЛО.

В ТАЗИ ОБЩИНА СТАНА ПО- ЗЛЕ И ОТ КОНЦЛАГЕР ОТКАЕКТО "МОНА ЛИЗА"/ИЗБЛИЗА/ Е НА ВЛАСТ.

23.08 2013 в 16:37

От репортажа на Милен Енчев оставам с впечатлението, че той лично е бил на мястото на събитието.
Но снимката, която е публикувана, без да е посочен авторът, е от първия протест срещу това скандално назначение - 12 август. Няма лошо... Очевидно репортерът не е носил фотоапарат и/или смартфон (btw, в други негови репортажи е публикувал снимки, направени от него - много сполучливи).

23.08 2013 в 16:04

Викове „Оставка”на срещата на Орешарски във Варна...http://daniivanov.blogspot.com/2013/08/blog-post_4323.html

23.08 2013 в 15:51

Имат следобедна почивка. Те така са свикнали още от едно време - други да работят, а те да коментират в удобно от тях време!

23.08 2013 в 15:45

Обобщавам:

Това е, все едно, да назначиш педофил за директор на детска градина,
И после да обясняваш, че нямало проблеми, щото той бил завършил педагогика!

Това е най-точното сравнение, което съм виждал!

Кадруването на БКП продължава с пълна сила!

23.08 2013 в 15:40

Нещо ги няма партийните писачи? Щв оставят другаря сам самичък ли? Ама пък и вие дето плюете какво очаквахте от министър който живее в апартамент подарен му от свинарчето гергов?