Горска чистка и в родното село на Петко Арнаудов – Кости

20 август 2013 в 18:32 3168 3

Петко Арнаудов. Снимка: БГНЕС (архив)
Петко Арнаудов. Снимка: БГНЕС (архив)

След назначението на Петко Арнаудов за директор на Държавното горско стопанство в Царево, още един директор в Странджа е бил сменен вчера – шефът на горското в с. Кости, родното място на Арнаудов.

Дългогодишният директор Венелин Радков е бил уволнен вчера от ръководството на Югоизточното държавно горско предприятие, а на негово място е назначен Цветомир Генков.

Официалната причина за уволнението му е "неизпълнение на финансовия план за първото шестмесечие на годината". Самият той коментира пред „Дневник“, че ако това е реалната причина, то би следвало да бъдат уволнени почти всички директори на горски стопанства в страната. Продажбите на дървесина тази година отбелязват значително са спаднали, което не е е било предвидено в тазгодишния бюджет на стопанствата.

Радков е получил предложние да стане заместник на Арнаудов в горското стопанство в Царево, но е отказал с мотив, че там постът е зает и не желае да махат колега, за да го трудоустроят.

Както OFFNews писа миналата седмица, новоназначеният шеф на ДГС Царево освен многобройни прегрешения спрямо защитената природа на парк „Странджа“, е и главният виновен в опита за некоректна реституция на 20 000 декара държавни гори в полза на община Царево, докато беше неин кмет. През юли Бургаският окръжен съд постфактум отмени реституцията и осъди общината на половин милион лева съдебна такса.

Дни след новината за назначението на Арнаудов пред Горското в Царево, в съседство със сградата на общината, се проведе протест на екоактивисти срещу кадровото решение. В отговор миналата седмица земеделският министър Димитър Греков обяви, че назначението на Арнаудов ще се преразгледа. Това обаче до момента не се е случило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков