Кунева: Ще влезем в парламента без чужда помощ

Елица Мартинова 09 февруари 2013 в 13:05 1153 0

Председателят на
Председателят на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Движение България на гражданите“ ще влезе в парламента без помощта на други партии и ще бъде фактор в следващия парламент. Това заяви пред „Нова телевизия“ лидерът на новата политическа формация Меглена Кунева.

Тя отказа да коментира идеята за коалиции с партии от лявото или дясното пространство и отново повтори условията на „Движение БГ“.

„Признайте си това, което е документирано, че сте крали гласове – има железни доказателства. Второ кажете, че повече няма да правите така, за да можем спокойно да говорим, за да има някакво доверие помежду ни“, призова останалите партии Кунева.

По думите ù без да е изпълнено това условие, тя не може да прави преговори с когото и да е.

„Не събираме парчета от други партии, за да можем да минем един праг“, категорична бе бившият еврокомисар.

Тя уточни, че „Движение БГ“ работи, за да стане първа политическа сила, а основната тема на организационните разговори не е въпросът с коалициите.

По думите на Кунева няма нищо лошо политическите лидери да водят преговори, но това трябва да се прави публично, а не чрез задкулисни договорки.

„Ако се видим с Борисов, бих се радвала да поговорим за бъдещето на България, но публично. Лидерите на страната обаче няма какво да кажат по въпроса“, заяви Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews