Партията на Кунева: ГЕРБ покриват стореното от Найденов в Несебър

Елица Мартинова 08 януари 2013 в 11:46 2526 2

Валентин Стоянов и Тома Биков, Снимка: БГНЕС
Валентин Стоянов и Тома Биков, Снимка: БГНЕС

Управляващите се опитват да заметат стореното от министър Найденов по сагата „Дюни“ с уволненията в Агенцията по горите, заявиха на пресконференция във вторник Тома Биков и Веселин Стоянов от „Движение България на гражданите“.

Според тях отговорност по случая трябва да понесат най-напред земеделският министър Найденов и ресорният зам.-министър Светлана Боянова.

По думите на Биков те трябва да бъдат отстранени от постовете си поне докато трае разследването по случая в Несебър.

„На документите стои подписът на Боянова, което е доказателство, че тя е участвала. Дори да не е знаела за какво става въпрос, това не я освобождава от отговорност. Свидетели сме как управляващите прехвърлят отговорността от високите към ниските етажи“, заяви Биков.

„В крайна сметка зам.-министърът е подписал, защото министър Найденов не е бил на работа. Практика е на Найденов да дава парещите сделки за подпис на друг“, допълни още той.

От партията на Кунева изразиха съмнение в резултатите от работата на планираната Анкетна комисия към парламента, която ще прочва случая.

„Тази комисия няма да разкрие нищо. Ще сме свидетели на един парадокс – ГЕРБ и БСП ще разследват себе си“, категоричен бе Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!