БСП и ГЕРБ отклонили част от протеста срещу ČEZ към Кунева

Елица Мартинова 05 февруари 2013 в 11:04 2344 0

Секретарят на
Секретарят на "Движение БГ" Калин Томов, Снимка: БГНЕС

„ГЕРБ и БСП яхнаха един чисто граждански прост срещу енергийните монополи в страната“, заяви на брифинг във вторник секретарят на „Движение България на гражданите“ Калин Томов.

„Г-жа Кунева подкрепя инициативата на хората от Благоевград, които въстанаха срещу мониопола на енергийните компании. От „Движение България на гражданите“ подкрепяме протестите. Г-жа Меглена Кунева няколко пъти се е срещала с представители на гражданския съюз „Сила“ и намира исканията им за съвсем аргументирани“, добави Томов.

Той посочи, че демонстрацията в Благоевград е била използвана за политически цели от ГЕРБ и БСП.

„Лично слязах пред сградата на общината, където се провеждаше събранието на „Движение БГ“. Сред демонстрантите отпред видях общински съветници и членове на партийното ръководство на ГЕРБ и БСП, които настройваха хората“, заяви Томов.

По думите му пред сградата на общината, където е била срещата на партията, са се събрали не повече от 80-100 души, които са скандирали срещу бившия еврокомисар Меглена Кунева.

Томов подчерта, че най-вероятно става въпрос за хора, умишлено отцепени от основния протест срещу ČEZ, който се е провеждал на 500 м. от общината.

Бившият образователен министър и член на „Движение БГ“ Даниел Вълчев също бе категоричен, че става въпрос за политически провокации.

„Направено е, така да се каже, за симетрия. Защото лидерътна нашата партия не е засегната от скандални факти и подмятания за миналото и, няма досие. Просто някой е казал на част от хората: Елата сега с нас да свършим и още една работа“, обясни Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови