ДСБ иска комисия да следи за кражби в Столична община

Елица Мартинова 19 март 2013 в 11:11 1476 0

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

Специална комисия от общински съветници да следи за злоупотреби в Столична община, предлагат от ДСБ.

Идеята бе съобщена на брифинг във вторник от общинския съветник на ДСБ Атанас Атанасов.

Той предлага да се създаде постоянна комисия от общински съветници за контрол над монополите, обществените поръчки и усвояването на евросредства в Столична община.

Атанасов иска комисията да се съставя на паритетен принцип, за да се гарантира максимална безпристрастност.

„Столичният общински съвет (СОС) не регулира монополите, които изкараха хората на улицата. Една от корупционните язви на СОС са обществените поръчки. Има група от фирми, които са абонирани за изпълнението им“, коментира Атанасов.

Според него от начина, по който СОС възприеме предложението на ДСБ, ще си проличат истинските намерения на общинските съветници.

„Това ще бъде тест за общинските съветници на ГЕРБ в СОС за това дали искат нещата да се променят. Зад стените на Столична община има дебели корупционни практики, някои от тях са наследени, някои са нови. За да се променят нещата, трябва да се разсече възелът на порочните практики“, категоричен бе Атанасов.

Той призова гражданите да се възползват активно от регламентираното в закона право да следят работата на СОС.

„На заседанията виждам само по едно-две лица, които вече познавам. Забелязвам, че има много Неправителствени организации, които са казионни. Те са на хранилка в СОС, за да защитават и подкрепят политиките му“, допълни Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!