Иво Сиромахов представя нова книга

Бистра Величкова 21 ноември 2012 в 15:29 5322 1

"Страшни дневници и нощници" на Иво Сиромахов

 „Страшни дневници и нощници” се казва новата книга на Иво Сиромахов, която той ще представи днес. Издател е „Сиела". Премиерата ще се състои от 19 ч в столичния клуб „Куфара”.

Новата книга е четвърта част от поредицата му „Дневници и нощници”. Предишните три книги донесоха успех на писателя. Те, както и новото му произведение, представляват пародии на дневници на личности от световната история като Хеопс, Платон, Айнщайн, Гутенберг, Верди, Че Гевара. Вътре  се разказва за техните падения и възходи.

Като писател Иво Сиромахов нашумя през 2007 г. с издаването на хумористичната си книга „Оптимистична теория за българския секс“. Тя представлява сборник от събрани статиите, които авторът е писал в списанията „Playboy”, “Hustler” и „MAX”.

Освен като писател, Иво Сиромахов е известен и като един от сценаристите в „Шоуто на Слави”. Там той работи от 2000 г. Завършил Театрална режисура в НАТФИЗ, известно време е работил като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театър на българската армия.

 

По-долу може да прочетете откъс от най-новата книга „Страшни дневници и нощници” на Иво Сиромахов:

Всичко е относително

Събота през юли

С Мик Джагър си имаме закачка – кой от двамата ще се изплези по-мощно. Засега той ме води, ама аз разработвам един нов научен метод за удължаване на езика, та ще видим кой кого.

Днес се скъсахме да се лендзим пред огледалото. Бахти шпаклата вади тоя пич, не е истина просто. Имам чувството, че без проблем може да си оближе пъпа.

В свободното си време, когато не се плезя, разработвам разни теорийки за разни неща.

Измислих например една теория на относителността. Идеята в общи линии е, че времето за различните обекти е различно. Много интересна теория, разказах я на Мик, а той не можа да я схване, та се наложи да му я обяснявам с примери.

- Представи си – казах му, – че има двама братя близнаци и единият по некъв начин излети в Космоса със скоростта на светлината.

- Е как ще излети в Космоса бе, Албърт? Това е невъзможно.

- Сега е невъзможно, но след сто години може и да е възможно. Та представи си, че единият близнак е в Космоса и обикаля там една година, каца на разни планети, прави си кефа. Според мойта теория, когато тоя пич от Космоса се върне на Земята, брат му ще е бая остарял.

- Еми много ясно, че ще е остарял. И на тебе брат ти, ако се запилее за една година в Космоса, да не знаеш жив ли е, умрял ли е, и ти ще остарееш от притеснение.

- Идеята е друга, Мик. Те ще са на различна възраст. Тоя, дето е бил в Космоса, ще е да речем на 40 години, а другият, дето е на земята, ще е на 70.

- Как така на различна възраст бе, пич? Нали са близнаци!

- Близнаци са, обаче за тях времето тече с различна скорост. Именно затова казвам, че времето е относителна величина, схващаш ли?

- Значи искаш да кажеш, че ако аз сега излетя в Космоса със скоростта на светлината, ще си остана форевър янг?

- Не, няма да останеш форевър янг, просто времето на Земята, ще тече по-бързо, и като се върнеш, всички твои връстници ще са одъртели яко.

- Ебати кефа. Ще ги спукам от бъзици. Ще ходя след тях и ще им ритам бастуните.

- Обаче още не съм измислил как може да се пътува със скоростта на светлината.

- Айнщайн, ти си ебахти откачения пич. Зарежи тия глупости и ела да се поплезим пред огледалото.

Вторник през октомври

Мик забил няква фенка с огромни цици. Ама огромни, човече, такова нещо не бях виждал. Като вискярски дини. Казва се Синтия и много се дразнела, когато мъжете я гледали в циците. Е къде да те гледат бе, жена!

Малко му завидях на Мик. Даже, честно казано, много му завидях. Тва, музикантите, винаги се уреждат с най-яките путки. А в науката всички жени са или с мустаци, или с целулит, а най-често и с двете. Замислих се дали няма някаква закономерност за ебането, някакъв всеобщ физичен принцип, който отрежда на музикантите най-готините пички. И измислих нещо като формула за секса. Формулата е следната:

E=mc2

- Ква е тая формула? – пита ме Мик.

- Това е моят закон за секса – казах. - Той гласи: “Ебането е равно на Мик и Синтия с двете цици”.

- Тва е ебахти тъпото, Албърт. Много ясно, че ще е с две цици. Повечето жени са с две цици.

- Да, обаче на Синтия са много яки, затова съм ги включил специално във формулата.

- Така е, ама не виждам къде е ползата за световния научен прогрес от твоя закон за секса.

- Еми няма полза, направих го ей така, за кеф.

- А, добре. Между другото, крайно време е да спреш да се занимаваш с глупости и да си хванеш гадже.

- Как да си хвана? Жените изобщо не ми обръщат внимание. Не съм рокмузикант като теб.

- Абе заеби тия приказки за рокмузикантите. Имам колеги, дето цял живот карат на чикии. Найш кви тъпаци са повечето музиканти. А ти имаш много качества – остроумен си, забавен си, постоянно измисляш некви тъпи теории, с които ме сцепваш от смях. Освен това имаш дълъг език, а жените са луди по тия неща.

- Да, бе!

- Казвам ти, това направо ги побърква. Като се изплезя на Синтия и тя се подмокря. Езикът е най-важният полов орган.

- Между другото, пораснал ми е поне с половин сантиметър. Може и да те бия вече.

- Да, бе, ще ме биеш. Я се изплези.

И пак се разлендзихме. Копелето ме би с някакви си осем милиметра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови