"Горчиво" за Янев и Борисов в парламента

Елица Мартинова 30 май 2013 в 11:37 5302 19

Депутатите от
Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

С викове "Горчиво, горчиво" и подмятания "Кой е мъжът в семейството" депутатите от "Атака", начело с Волен Сидеров, блокираха стаята на ГЕРБ, където се провеждаше среща между експремиера Борисов и лидера на РЗС Яне Янев.

Янев бе дошъл в парламента, за да представи подписка срещу изборните резултати в София. Той твърди, че в изборния ден от Турция в столицата са пристигнали над 51 000 гласа, които са вкарали трима депутати в полза на ДПС.

Срещата в парламентарната стая на ГЕРБ обаче бе помрачена от намиращите се в съседство националисти. Те блокираха стаята със скандирания "Горчиво, горчиво" и отправиха към Янев и Борисов въпроса "Кой е мъжът във вашата двойка".

"Борисов, обади се на Ердоган, нали сте приятели, нали се обади да те поздрави след изборите. Защо не му се обадиш по телефона, ами сега се оплаквате? Що не се целунете сега с Яне", попита Сидеров.

Лидерът на ГЕРБ не пожела да коментира подмятанията на Сидеров, но Яне Янев отвърна: А вие защо не кажете защо сега се целувате с ДПС и БСП, нали бяхте опозиция.

Кулоарното шоу на националистите приключи в възгласи "Оставка", отправени към Янев.

Напрежението между "Атака" и РЗС ескалира вчера, след като от пресцентъра на Янев изпратиха обвинения срещу Сидеров, че  обслужва интересите на олигарсите.

"Вече стана ясно че „планът Сидеров” е купен от олигарсите, за да си съставят удобно правителство.  Дори не крият цената от 10 милиона и споделят по между си, че са реализирали изгодна сделка.  

Цената на кворума е доказателство, че в България цари тотален политически разврат. До сега се купуваха гласове, депутати и министри. Сега ДПС и Атака изобретиха нова схема  на политическа търговия – купуването на кворум. Така те си мислят, че биха могли да заблудят обществото, че не са заедно. Но уви номерът им няма да мине. Българският народ е достатъчно разумен да разбере, че Атака, ДПС и БСП са най-отровната обща политическа смес на прехода", пишат в позицията си РЗС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки