Борисов: Няма по-сладка служба от депутатската работа

Елица Мартинова 29 май 2013 в 16:16 3331 5

Бойко Борисов (2)
Бойко Борисов (2)

„Няма по-сладка служба от депутатската работа, никога не съм имал толкова свободно време“, заяви преди OFFNews експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

С това бившият министър-председател опроверга упорития слух, който се носи в кулоарите на парламента, че депутатската работа не понася на Борисов.

От края на миналата седмица в Народното събрание се говори, че лидерът на ГЕРБ ще се откаже от депутатското си място, защото работата в парламента не му харесва.

Според слуховете Борисов е решил да изчака гласуването на кабинета „Орешарски“ и възнамерява седмица по-късно да се оттегли.

„Няма по-сладка работа от депутатската. Аз толкова свободно време никога не съм имал от години насам. Вчера, например, от скука отидох на заседание на парламентарната група“, коментира експремиерът.

Коментара си Борисов направи в почивката на депутатите, докато се разхождаше из сградата на Народното събрание, за да я опознае. Той призна, че по време на мандата на ГЕРБ не е имал време да обикаля из парламента, защото е бил прекалено зает.

Ролята на опозиция и процедурите в пленарна зала са чужди на бившия премиер. Това си пролича по време на първото пленарно заседание на 42-рото Народно събрание миналия вторник. Тогава председателят на 41-рото НС Цецка Цачева изнесе пред Борисов кратък обучителен курс за употребата на системата за гласуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews