Quantcast

Гладуващи шивачки от фирма на МО протестират за заплати

Последна промяна на 23 август 2013 в 18:02 1624 1

Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
Министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС

Шивачки от дружеството „Интендантско обслужване” в Калофер днес излязоха на протест заради неизплатените им заплати. Петдесет жени прекратиха работа и обявиха, че няма да работят, докато не им се изплатят трите дължими заплати до момента - за май, юни и юли. За последно жените са получили заплащане, преди повече от 80 дни - аванс в размер на 70 лева.

От 2011 работничките нямат ваучери за храна, които са на месечна стойност около 40 лева, оплакаха се още те. В същото време работят по 9 часа на ден, включително всяка събота.

Проблемите в подразделението на „Интендантско обслужване” към Министерството на отбраната са от години. И миналата година работниците излязоха на аналогичен протест.

Протестът на работниците беше подкрепен от кмета на Калофер Румен Стоянов. Искаме незабавна смяна на цялото ръководство, това е подигравка с хората, месечно, въпреки, че имат постоянна работа, те получават средно по 200 лева, каза градоначалникът.

„Интендантско обслужване” е единственото останало в Калофер работещо предприятие. То е важно за оцеляването на хората в града, настояваме шивачницата да се оправи, а не хората да работят като роби и да не получават дори минималната работна заплата, каза още кметът. Досегашният 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2013 в 02:12

Не ги знам какво правят. Преди време с мъка намерих магазина им в София, представях си нещо като едновремешните военни магазини. Имаше хубави мъжки и дамски костюми, не разбирам от това, но видимо хубави, елегантни. А аз търсех прости камуфлажни ризи за едър човек, какви да е дрункулки от нормално снаряжение. Нямаше. На всеки битак има планини от такива буклуци, хубави български, ако ще и по-скъпи - няма. Явно вече са изгорили всичкото хубаво от старите складове.
Те му на министъра и на директорката идея, от къде да платят заплатите на ония хора.