Борисов иска оставката на Пламен Орешарски

Елица Мартинова 14 юни 2013 в 13:27 3454 7

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Единственият разумен ход на премиера Орешарски в тази ситуация е да подаде оставка. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му Орешарски е бил принуден от ДПС да издигне кандидатурата на Делян Пеевски.

"Виждате в какво нещастно положение се намира премиерът Орешарски и ако той има малко чест и доблест, трябва да си хвърли оставката. Не трябва да стои там, да му се маскари името, защото той е човек, който, мисля, че за заслужава уважение", коментира експремиерът.

Той отново повтори сутрешната си теза, че в момента управлението е в ръцете не на социалистите, а на ДПС. По думите истинският лидер на партията е Ахмед Местан и той демонстрира нагледно как може да се завземе цялата власт в държавата.

"Те заслужават поздравления за това, че завзеха абсолютно всичко, цялата власт - медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби - всичко, и могат да управляват 20 години", каза Борисов и изтъкна, че "неслучайно всичките им лидери са бивши членове на ДС".

Според експремиера в структурните промени в спецслужбите и измененията в Закона за СРС-тата обслужват само ДПС и БСП.

"Направиха си едно съвременно Гестапо, с всичките му функции, безконтролно. Казва Местан, че щял да го контролира парламентът. Кой парламент? Депутати от БСП и ДПС - това ли е контролът? Имам сантимент към БСП - столетница - те я убиха, вътре, техните си хора", каза лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че разбира гражданското недоволство и готвените за довечера протести в цяла България. Борисов обаче бе категоричен, че е забранил на всички разпознаваеми лица от ГЕРБ да се включват в демонстрациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews