Станишев еврокомисар по имиграцията? А що не Владо Кузов по децата?

Владимир Йончев Последна промяна на 04 юли 2014 в 16:10 12822 18

Сергей Станишев

България е екзотична страна с екзотични политици, на които хрумват най-екзотичните идеи.

Това е неизползван потенциал. Крайно време е някой стратег по туризма да ни сложи в списъка на екзотичните дестинации и както туристите ходят на Великденските острови да разглеждат екзотични ендемични видове, така да идват в България и да разглеждат екзотични ендемични политици.

Защото един човек със здрав разум ще се зачуди с три глави и пет крака ли е бил оня екзотичен политик, който е родил идеята Сергей Станишев да става еврокомисар по имиграцията.

Логическата нишка е ясна. Сергей Станишев получава лостове за влияние сред българските емигранти, където БСП е не само слаба, но и откровено мразена. И по този начин влива свежа кръв в партийните редици.

Големият проблем на тези логическо-политически конструкции е, че рухват под тежестта на собственото си безумие.

Да предложиш Станишев за еврокомисар по имиграцията е толкова безумно, колкото да лобираме за Владо Кузов еврокомисар по въпросите на децата и борбата с педофилията.

Първо е безумно да тикаш Сергей Станишев за еврокомисар и лице на България в Европейската комисия. Благодарение на неговото мъдро управление, блестящата му коалиция и невероятната му кадрова политика, БСП ще бъде изхвърлена от управлението на държавата за поне няколко години. Опозорена и изоставена, Столетницата е нежелан партньор, докато не намери начин да се подмлади или поне докато не забравим болестите, които пръсна в обществото.

Работа на очертаващото се ново мнозинство с ядро от ГЕРБ с идеолога и лицето на старото мнозинство ще е перверзия, ако не за политиците, то за избирателите им и ще минира работата на България с Европейската комисия.

Втората причина е още по-основателна. Няма социална група, в която БСП да е толкова зле, колкото сред емигрантите в чужбина. На последните избори БСП взе сред българите в чужбина 5,4%. И това със всичките дипломати, представители и аташета, назначени от нея и вероятно гласували с убеждението, че така запазват кариерата си. Без щатните длъжности процентът започва да клони към нула.

Повечето българи в чужбина са прокудени от родината си заради комунизма и по времето на Луканов, когато беше най-масовата вълна от емиграция. Но дори и тази вълна беше задмината тази година, когато към падането на ограниченията за работа в чужбина се добави мизерията в управляваната от БСП и ДПС България.

Да имаш за свой застъпник в чуждата страна човекът, който те е прогонил в нея, е крайно проявление на Стокхолмски синдром и е слабо вероятно Столетницата да зарази с него 2 милиона емигранти, въпреки доказаната й способност да пръска неподозирани болести.

Ако някой чужденец пита съседа си - български имигрант, смятате ли, че той ще каже добра дума за човека, ръководил партията, от която е избягал?

Сценката ще е същата като с несбъдналия се еврокомисар Румяна Желева -  миналият безумен опит да се наложи екзотично решение, което рухва под тежестта на собствената си абурдност.

В цялата тази екзотична схема има само едно успокояващо нещо. Че тя бе артикулирана от също толкова екзотичния политик Бойко Борисов, при това някак си междудругото, без плам и старание. Та да се надяваме, че екзотичната идея току-що му е хрумнала с пиар цел и без сериозна умисъл и ще погине от само себе си. Или поне от следващия по-ефектен лаф, който неизбежно ще му хрумне тия дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.07 2014 в 20:32

Станипишев могат да го изберат само за еврокомисар по Голямото осиране.

05.07 2014 в 22:00

Горките имигранти!!!...

05.07 2014 в 12:20

Мнооо нагъл тоя бе! Не мога да им се начудя на тъпите чугунени бабички как могат да гласуват за такъв мазен наглец!!!! Сега пък за еврокомисар ми се натиска!

05.07 2014 в 00:45

Професорът Балкански да не се изживява чак толкова аналитично. не ми се влиза в задочна полемика.
важното е друго - т.е. пак същото - че на българите в ада пазач не им е нужен, те сами се грижат никой да не изплува.
да ти се обади лично Юнкер, за да ти даде джокер, а ти да му кажеш, че го знаеш по друг начин ...
хубавото от всичко е, че с цинизма си не можем да ги заразим другарите от запада. просто ни наказват с безразличие, а народът продължава да си плаща за гяволъците на тоз и оня, кои се упражняват на гърба му!

05.07 2014 в 00:24

Точно след снимката на Григор цъфва тоя скункс.
Блях...

04.07 2014 в 22:34

Колко от държавите без комунизъм имат имигранти .... и колко от държавите без посткомунизъм(соц.партий на власт) имат имигранти....в Европа се сещам само за Турция...

04.07 2014 в 21:35

До:sdg
Не , приятелю! Много сериозно бъркаш нещата.ГЕРБ са проумели една много проста истина(която комунистите още не могат да вденат)-няма как да крадеш ако не си на власт.Зигзагообразните маневри на ББ и ко имат една единствена цел-да ти замажат очите,а....."важните" неща те си ги вършат без дори да подозираш....до момента в не станеш потърпевш!Мисли с главата си!

04.07 2014 в 20:20

До В.Йончев:
Прекрасна статия,само едно нещо за Б.Борисов и ГЕРБ.Те имат нещо което нямат другите парии и политици.
ГЕРБ се извинява,покайва се за грешките си и се поправя.
След неуспешната кандидатура на Р.Желева,ГЕРБ сложи блестяща еврокомисарка,за която се говори че искат да я слага на мястото на К.Аштън.Това ако не е признание за нея и ГЕРБ,здраве му кажи!

04.07 2014 в 20:01

И все пак - Педерасчо !?!

04.07 2014 в 19:09

Да не забравяме, че Плевнелиев ГЕРБ го издигна и колкото и да се напъвате да дескридитирате Борисов, то няма как да стане предвид обстоятелството, че освен господин Мрънкалото и Трайчо Трайков вие сте субекти с хоризонт до следващите президентски избори! После ще има едно мрънкане и опростено индентифициране чрез постоянно оплюване! Не, че не плюете и сега! Новогодишна нощ с фон Аспен! Мрън мрън ....