Жена на 66 г. планира отвличане и убийство на брат си и семейството му заради наследство

OFFNews 25 март 2016 в 10:13 7026 0

Снимка Радко Паунов/"Утро"

Жена на 66 години е планирала да плати за отвличането и убийството на брат си и неговото семейство, за да получи милиони долари от наследство, в което тя не е получила дял.

Жената се казва Иванка Ройдова. Тя е от пловдивското село Браниполе. Има дъщеря Жана, която също е била в заговора. Задържани са Иванка, Жана и съпругът й.

Планът е бил да бъдат убити 70-годишният брат на Иванка Стойчо, съпругата му, синът им Георги, дъщеря им Гергана, зет им Тони и двете им деца - на 8 и 16 г.

Иванка искала да наеме убиец, който да отвлече брат ѝ и да го принуди да подпише документи, че се отказва от наследството. След това трябвало да го убие със свръхдоза инсулин. Мъжът бил диабетик и Иванка мислела, че може да прикрие престъплението, което по този начин да изглежда като нещастен случай. Иванка попитала адвокат дали при смъртта на брат си ще го наследи, но била разочарована от отговора - не, ще го наследи синът му, й казал адвокатът.

Затова променила плановете си и поискала да убие цялото семейство на Стойчо Ройдов заедно с внуците, които са на 8 и 16 години. Била много настоятелна и дори платила капаро за наблюдение на къщата. Затова от полицията и прокуратурата решили да действат и я арестували. До разплитането на случая се стигнало след като бил внедрен полицай под прикритие,който се представил за наемен убиец.

Стойчо живее къща до къща със сестра си, която държи сладкарница в Пловдив.

Наследството от баща им Георги Ройдов е в размер на 4.5 милиона щатски долара. Георги починал през 2014 г. в САЩ, където емигрирал през 50-те години на миналия век. Натрупал състоянието си със строителен бизнес и сделки с недвижими имоти.

До 1989 г. предприемачът нямал връзка с децата си в България. След падането на комунистическия режим поканил във Флорида трите си деца - Иванка, по-голямата й сестра Ана и брат им Стойчо. След пенсионирането си Георги Ройдов продал голяма част от имуществото си и го разпределил в попечителски фондове в САЩ.

След 1994 г. взаимоотношенията между него и двете му дъщери се влошили. Старецът усетил, че Иванка е много алчна и това го отблъснало от нея, пише "Утро".

Ана живее в Щатите, твърдят съседи от Браниполе.

По информация от прокуратурата след 2012 г. Георги Ройдов посочил за наследници сина си Стойчо и внука си Георги, като оформил на тяхно име три сметки. Това станало достояние на Иванка и тя започнала дела в САЩ, за да получи част от наследството.

Георги Ройдов починал на 90 г. през 1994 г. Синът му го докарал в Браниполе и го погребал.

Сестра му Иванка се скарала с брат си, с когото живеят къща до къща, заради парите.

Версията на дъщерята на Иванка е друга. Жана отрича да е било планирано извършването на престъплението.

"Борбата й не беше с вуйчо ми и не знам защо до този момент никой не споменава името на Недялка Бързакова, която беше гледачка на дядо ми, който беше болен от Алцхаймер. От гледачка тя се превърна в единствен наследник след неговата смърт на цялото му имущество, което е много над 5 милиона долара”, разказа Жана пред Нова тв.

Според нея гледачката е убедила дядо й да подпише документ, който я превръща в единствен наследник на цялото му движимо и недвижимо имущество. Бързакова и до ден-днешен управлявала наследството. Когато трите деца на богатия мъж разбрали какво е станало, започнали преговори с Бързакова. Стойчо успял да сключи споразумение с нея и разпределили завещанието.

"Майка ми няма мотив - тя не може да притежава фондовете, защото те се разпределят от Недялка Бързакова, която дори и след смъртта на вуйчо ми нямаше да ги даде на леля ми и майка ми”, каза Жана.

Стойчо не иска да коментира. Казва, че е подписал декларация да мълчи, за да не пречи на разследването.

Днес съдът в Пловдив ще гледа мярката за неотклонение на Иванка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!