Среща и разлъка: Нашенки завличат с хиляди евро турски ергени с обещание за брак

OFFNews 27 ноември 2018 в 11:47 10575 3

Нашенки масово мамят и завличат с пари лековерни турски ергени, съобщава obzornews.bg.

Ето и поредният случай.

Турският гражданин Мухитин Чънар (39) от Анкара, който е търговец на антики се запознал с 24-годишната Асия Б. в социалната мрежа, която била от България, но имала и испански паспорт. Чънар твърди, че Асия го излъгала, че ще се омъжи за него и заявява, че десетки турски младежи попадат в капана на измамничките за обещание за брак. След като ставало ясно, че иде реч за измама повечето от пишман женихите не споделяли това с никого, за да не стават обект на подигравки.

Мухитин се е запознал с Асия Б. в социалната мрежа и дълго време са общували чрез видео връзка и станали близки.

„Асия Б. ми каза, че е загубила родителите си по време на катастрофа и, че живее при леля си. Много се повлиях от нея и от личната й история. Продължихме да си говорим чрез видео връзки. Приятелството ни се задълбочи. Казах на семейството и приятелите си за връзката ни и че намеренията ми са сериозни с това момиче. След известно време решихме да се оженим. Аз започнах да се стягам за сватба тук, а тя да урежда идването си в Турция. Изпратих ѝ 400 евро, за да си изкара паспорт и за пътни разходи. Планирах годеж в един петъчен ден и поканих всичките си близки и приятели“, споделя Чънар, пред турския вестник „Сьозджю“.

Мухитин отишъл да посрещне Асия Б. на Летище „Есенбоа“ в Анкара и очаквал с нетърпение да я види на живо. В този момент позвънява телефонът му. Била Асия.

„Тя каза, че ми звъни от летището, но спомена, че е възникнал някакъв проблем, поиска да преведа хиляда и петстотин евро, за да я пуснат. Даже ме свързва с уж някакъв служител. Човекът говореше много добре турски. Той също ми обясни, че ако не се преведат парите, Асия няма да може да се качи на самолета“, разказва ужиленият Чънар.

Така той набързо събрал благодарение на свой приятел парите и ги превел на момента и пак зачакал с голямо вълнение пристигането на самолета, а заедно с него и бъдещата му годеница, мислейки си, че на всеки може да се случи подобен инцидент.

След малко телефонът отново звъннал, пак била Асия, но този път плачела сърцераздирателно.

„Обясни ми, че имала задължения за осигуровки на стойност хиляда и осемстотин евро и няма как да дойде, преди да са внесени. Плачеше по телефона, толкова професионално си изпълняваше ролята, че е невъзможно да не ѝ повярваш. Каза, че ще се самоубие, ако не се ожени за мен. Опитах да осъществя видео връзка, но тя отхвърли обаждането ми“, разказва с горчива тъга Чънар, който е изгорял хем в любовта, хем с парите.

След като Асия не му вдигнала телефона, Мухитин се усъмнил, че има нещо гнило и започнал още по-упорито да ѝ звъни, но тя му отхвърляла позвъняванията под предлог, че на летището било забранено да се говори с телефон. Накрая Чънар се сетил до поиска помощ от приятели в чужбина, а те го предупредили, че е попаднал в схема на измамници.

Чънар казва, че много късно се е сетил, че е жертва на измама, той заявил пред Асия, че е подал жалба срещу нея, а тя най-настойчиво го уверявала в любовта си. Молела го да преведе сумата от хиляда и осемстотин евро, след което е щяла уж да дойде при него, но Мухитин, който вере се усетил, че е измамен затворил телефона и повече не я потърсил.

Турчинът, който е завързал тази връзка с намерение за брак накрая останал с попарени надежди и с разклатено психично здраве. Помислил е дори да се самоубие.

„Десетки турски младежи като мен биват завлечени с обещание за брак. Аз се разорих. Загубих парите си и станах за резил пред приятелите си. Нека други хора да не попадат в този капан. Да не вярват на всяка сладка приказка“, заключава мъдро Чънар, извадил поука от това, което му е дошло на главата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12044

3

Backko

28.11 2018 в 09:50

Тази схема е на поне 10 години. И продължава да работи.

11730

2

Батко

27.11 2018 в 16:09

Стара схема. Сега ги привикват на сгледа у некое село, след което ги уважават, заснемат и искат пари, за да не пратят веселото видео на приятели и роднини.

5900

1

Старши

27.11 2018 в 13:53

Нищо ти няма,будала ще се опраиш.Имал си дал си.