Роднини искат ексхумация заради съмнения за трета жертва на убийците от Негован

OFFNews 20 септември 2019 в 11:25 7326 0

Роднини на мистериозно починалата Цветанка Стоянчева на 85 г. подозират, че е станала трета жертва на убийците от Негован. Затова настояват за ексхумация на трупа.

„Майка ми почина на 17 септември 2018 г. На 7 септември ми се обадиха от Първо районно управление и ми казаха, че майка ми е паднала между някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми казаха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, след това тя почина”, разказва дъщерята на починалата – Валентина Зашева, пред Нова тв.

От думите й става ясно, че Стоянчева е живеела с другата си дъщеря.

Близките на мистериозно загиналата възрастна жена настояват за ексхумацията ѝ, за да се установят факти и обстоятелства, които имат значение за това дали съществуват някакви вещества в кръвта й, които да я свързват с убийствата в Негован.

За извършители са сочени Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които бяха обвинени за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна. Телата на жертвите бяха намерени разчленени край софийското село Негован.

Те бяха арестувани в с. Джурово и направиха пълни самопризнания. Двамата са обвинени в предумишлено убийство с користна цел на повече от един човек. Те са застреляли двойката на 14 юли и оръжието бе намерено от полицията в сградата на Техническия университет-София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови