Надраскаха с червена боя централата на БСП в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 25 май 2023 в 15:10 1508 3

Снимка БСП-Пловдив

Надписите

Централата на Градския съвет на БСП - в Пловдив е надраскана с червена боя, съобщиха социалистите на страницата си във Фейсбук. 

Те са сезирали прокуратурата.

"Винаги сме подкрепяли свободното изразяване на различно мнение и винаги сме отстоявали това право, но остро се противопоставяме, когато начинът на изразяване наранява друга личност или разрушава чужда собственост. В демократичната общност правото на мнение е на първо място, но как се нарича деяние на личност, чрез което се руши чужда собственост, и то сграда, която има културна стойност за най-стария жив град в Европа", се казва в позиция на пловдивските социалисти.

В нея се подчертава, че на една от най-светлите дати за България и гордост за всеки българин – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, "за пореден път ставаме свидетели на вандалски действия срещу сградата на Българската социалистическа партия в Пловдив".

"Този позорен акт, който е действие на страхливец, за съжаление се превръща в системно отвратително деяние на лице или лица срещу сградата на най-старата политическа партия в България.

Изразяването на мнение на човек с качулка чрез хвърляне на боя върху сградата на опонент е акт на страхлива личност, която не може да застане с лицето си и ясно и цивилизовано да изрази своето мнение", допълват социалистите.

От БСП в Пловдив са подали сигнал до компетентните органи.

"Надяваме се лицето или лицата да бъдат намерени, за да им бъде потърсена отговорност и да получат своето наказание с цялата сила на закона", казва председателят на столетницата в града под тепетата Иван Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1008

3

user4eto

25.05 2023 в 15:20

Комунистите да ми говорят за демокрация, културна стойност и свободно изразяване на мнение. Айде пътувайте бре лицемери.

Сега ще си проличи какви ватенки са "компетентните органи".
Как бързо ще намерят човека с качулката.
А тези в София, макар да ги има на снимки и видеа, все още ги търсят.

2945

2

alfakentavur

25.05 2023 в 15:13

Истината боли.

1008

1

user4eto

25.05 2023 в 15:12

Боя за боя.
Написаното е вярно, няма какво да си кривим душата. :)