Ало бандити наели мъж да вземе парите на измамена баба, той ги издаде

OFFNews 22 юни 2018 в 13:13 4415 0

Снимка balkanec.bg

Мъж спаси 2000 лева на възрастна жена, станала жертва на ало бандити в Етрополе.

Сигналът подал в МВР синът на 82-годишната баба. Тя повярвала на непозната по телефона, която й съобщила, че дъщеря й е пострадала при катастрофа и трябва да бъде оперирана, като за да не й ампутират крака, ще е необходима сумата от 5000 лева. Потърпевшата споделила, че може да намери само около 2000 лева, след което според направената уговорка, сложила парите в найлонов плик и го закачила на оградата на адреса си вчера, съобщиха ОДМВР-София. 

Рано тази сутрин гражданин се явил в РУ- Етрополе, предал плика с парите и заявил пред служителите на реда, че според него е бил въвлечен в престъпна схема. Мъжът обяснил, че е бил нает по телефона за превоз на документи, но след като взел парите от дома на пенсионерката, заподозрял, че се касае за измама.

Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

ОДМВР- София използва случая отново да апелира горещо към гражданите да бъдат бдителни и в никакъв случай да не предприемат плащания и даване на пари, поискани по телефона, защото рискуват да бъдат измамени.

При получаването на подобен род обаждания, свързани с изискването за СПЕШНО предаване на пари за роднина, първата и най- важна стъпка е да направите обратна връзка с близките си, за да се провери истинността на историята.

При възникването на каквито и да е съмнения незабавно сигнализирайте на тел.112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика