Шефът на милицията на ДНР заплаши с химическо оръжие часове преди атаката с газ в Мариупол

Да се обърнем към химическите войски, които да изгонят "плъховете" от дупките им, каза Басурин часове преди Украйна да съобщи за използването на забранените оръжия

OFFNews 12 април 2022 в 12:15 3209 1

Използвала ли е Русия химически оръжия срещу защитниците на Мариупол от полка "Азов"?

Властите в Киев обявиха това късно снощи, а редица чуждестранни разузнавания търсят независимо потвърждение. И докато доказателствата все още липсват, една телевизионна изява пред официоза на Кремълската пропаганда Первий канал звучи почти като самопризнание. Става дума за изявление на Едуард Басурин, официален представител на Народната милиция на ДНР, направено броени часове преди Украйна да съобщи за употребата на химическо оръжие от страна на руснаците. 

"Азовсталь" е завод, построен по време на Съветския съюз. Това е много бетон, много желязо, подземни етажи, затова да завземем този обект с щурм, да го кажем така - няма смисъл! Ще трябва да изпратим много войници, а противникът няма да понесе загуби. Затова на място ще трябва да се ориентираме в разположението на завода, всички входове и изходи. Това по принцип може да се направи, а след това да се обърнем към химическите войски, които да изгонят "плъховете" от дупките им", каза Басурин пред кремълския пропагандел канал.

Никой не може да назове точната цифра на войниците, които се намират в завода, даже на тези, които работят там. Защото след като призоваха всички да служат на Украйна в началото на военната спецоперация, мнозина взеха оръжия. Колко са реално никой не знае. Това са само предварителни данни за 3-3,5 хиляди. Но, повярвайте, за добре укрепен район това е голяма цифра, добави той.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    10307

    1

    AntiZ

    12.04 2022 в 15:08

    Така се насир@ руската армия, че не им трябва химическо оръжие. Зловонието се разнася по цялата Земя!