Голямата седморка дава 50 милиарда на Украйна

OFFNews 13 юни 2024 в 15:25 1418 1

Знамената на страните от Г-7
Германия потвърди, че страните от Г-7 са се договорили да отпуснат 50 млрд. долара на Украйна. Средствата ще бъдат преведени от приходите от замразените руски активи.

Германия потвърди, че страните от Г-7 са се договорили да отпуснат 50 млрд. долара на Украйна. Средствата ще бъдат преведени от приходите от замразените руски активи.

Според германския министър на финансите Кристиан Линднер този ход ще покаже на Владимир Путин единството на страните от Г-7 в подкрепа на Украйна.

"Добри новини от Г-7: още 50 млрд. долара за Украйна. Ще използваме за това лихвите от замразените активи - умен инструмент, който показва на Путин нашето единство, помага много на Украйна и облекчава бюджетите", написа Линднер в социалната мрежа X (бивша Twitter).

В същото време той посочи, че подробностите се уточняват в момента.

Длъжностни лица от двете страни на Атлантическия океан от месеци обсъждат как да използват постъпленията от замразените средства на руската централна банка в размер на около 280 млрд. долара, повечето от които се намират в Европа.

Постъпленията от замразените активи се оценяват на между 3 и 5 млрд. евро годишно. ЕС вече се съгласи да предоставя на Украйна двугодишните печалби, но САЩ настояват съюзниците си от Г-7 да намерят начини да окажат незабавна подкрепа на Киев.

На 12 юни френският ежедневник Le Monde съобщи, че лидерите на Г7 са се договорили да предоставят на Украйна 50 млрд. долара, като използват замразените руски активи.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    1

    демотиватор

    13.06 2024 в 16:32

    "Постъпленията от замразените активи се оценяват на между 3 и 5 млрд. евро годишно. ЕС вече се съгласи да предоставя на Украйна двугодишните печалби, но САЩ настояват съюзниците си от Г-7 да намерят начини да окажат незабавна подкрепа на Киев."

    Ето начин: да беха взели накуп по-голям заем, напр. половината от гореспоменатите 50-тях млд., та да го употребят ВЕДНАГА за помощ на Украйна, а после да си го погасяват постепенно с тези 3-5млд. доход от "замразените активи".
    Щото на война "тайминга" е решаващ! ✊
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II