Русия забавя темпото в района на Харков

OFFNews 13 юни 2024 в 19:50 2912 3

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

Снимка БГНЕС/Мария Иванова

Министърът на отбраната в САЩ Лойд Остин

Настъплението на Русия в района на Харков се забавя, а фронтовата линия се стабилизира, след като някои съюзници вдигнаха ограниченията върху използването от Киев на дарени оръжия за обстрел на цели на руска територия, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин, предаде Ройтерс.

"Това, което виждам, е забавяне на настъплението на руснаците и стабилизиране на тази част от фронта", допълни той. Според него ще се стигне до все по-успешни действия от страна на украинските войски.

Военният министър на САЩ каза още, че преди няколко седмици е имало тревога, че ще видим значителен пробив от страна на руснаците: "Не мисля, че ще видим това да се случи".

Междувременно стана ясно, че Съединените американски щати все още няма да прехвърлят допълнителни зенитно-ракетни системи Patriot на Украйна. 

"Не става въпрос само за Patriot, става въпрос за NASAMS, SAMP/T и набора от способности, от които Украйна се нуждае. И има нужда от прехващачи, които да допълват платформите. Днес нямам съобщения за Patriot, но мога да ви кажа ви, че продължавам да работя върху това", подчерта Остин.

По думите му Нидерландия води "разумна инициатива" за сглобяване и доставка на системата Patriot в Украйна. По-специално, холандското правителство се е ангажирало да осигури много ключови компоненти от собствените си запаси.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    3

    craghack

    14.06 2024 в 07:57

    Основният проблем е, че не искат да развалят кефа на Путин. Вместо да дадат каквото и колкото трябва по ленд ли за, дават на час по лъжичка. А украинците мрат ли мрат. Съответно самите те вече са наясно, че на Рашистан ще бъде позволено да придобие заграбеното и не им се ходи да се бият...
    Адски слаби западни лидери!

    1066

    2

    alcom4

    13.06 2024 в 22:00

    Интересно и е любопитно.!Добре ли е да си "русофил",независимо къде ? Някои ,с радост се бият в гърдите, че са такива.Други пък като нас смятаме ,че това е срамно и порочно ,след като тази империя на злото ,Русия ,извърши.толкова злодеяния по света.

    -400

    1

    781000

    13.06 2024 в 19:58

    Да. Но доста забърза темпото във Франция, където се оказва, че има много повече русофили, отколкото в България.
     
    X

    За и против Гей парада