Мъск обяви, че акционерите на Tesla са гласували с "да" за заплатата му от 56 млрд. долара

OFFNews 13 юни 2024 в 11:43 5180 2

Илън Мъск

Снимка Ройтерс

Илън Мъск

Акционерите на Tesla са одобрили пакет от 56 млрд. долара за заплащане на Илън Мъск и за преместване на седалището на производителя на електромобили в Тексас. Това обяви главният изпълнителен директор в социалните медии, като добави, че решението отваря нова страница.

"Благодаря ви за подкрепата!!!", написа  Мъск в X.

Одобрението на акционерите за най-високото възнаграждение в корпоративната история на САЩ може да разсее опасенията на инвеститорите за бъдещето на Мъск в компанията, като същевременно даде на производителя на електромобили оръжие в битката му за отмяна на съдебното решение за анулиране на пакета за заплащането му, изтъква Ройтерс.

Мъск все още е изправен пред дълга съдебна битка, за да убеди съдията от Делауеър, който заяви, че бордът на Tesla му е "подчинен", като в същото време е възможно да заведе нови съдебни дела заради последното гласуване.

"Дори ако акционерите одобрят пакета, не е ясно дали съдът в Делауеър ще позволи да влезе в сила", каза Адам Бадауи, професор по право в Калифорнийския университет в Бъркли.

Резултатът ще бъде обявен на събрание в централата на Tesla в Тексас днес.

Човек отвътре каза, че комбинацията от гласове на големи институционални инвеститори и инвеститори на дребно е довела до победа с "да".
Големите фирми Glass Lewis и Institutional Shareholder Services (ISS) призоваха акционерите да отхвърлят пакета за заплащане, а големи инвеститори, включително държавният инвестиционен фонд на Норвегия, заявиха, че ще гласуват против. Акционерите имат право да променят вота си до началото на годишното събрание.

Някои инвеститори възприеха гласуването за заплатата на Мъск като тест за доверие в неговото ръководство. Макар че той несъмнено е движещата сила на Tesla и има голяма заслуга за нейния успех, напоследък компанията отчита забавяне на продажбите и спад на печалбите.

Акционерите на Tesla гласуваха и по други предложения, включително за преместване на седалището на компанията от Делауеър в Тексас, както и за преизбирането на двама членове на борда: Кимбал Мъск - брат на Илън Мъск, и Джеймс Мърдок.

Губернаторът на Тексас Грег Абът поздрави Мъск с добре дошъл в щата, "където няма нито личен, нито корпоративен данък върху доходите".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1066

    2

    alcom4

    13.06 2024 в 13:44

    Америка (САЩ),е страна на свободата и просперитета.Кой каквото и да говори за тази държава ,не може да обори тази истина.Илон Мъск ,хвали Пугин.,даже спомена ,че би желал вземе руски паспорт...но мести бизнеса си и главния си офис в...Тексас САЩ ,а не някъде в подмосковието, да речем..Нека червените приказвачи ,които вече преиграват с анти-американската се реторика , и заприличват, на ловджийски кречатала ,да се позамислят (ако могат !)над това!

    200

    1

    демотиватор

    13.06 2024 в 11:57

    "...поздрави Мъск с добре дошъл в щата, "където няма нито личен, нито корпоративен данък върху доходите"."

    Колко хубаво, че и протестиращи няма- значи си живеят добре хората... (ジ)
     
    X

    За и против Гей парада