Германия прати на Киев и РСЗО Mars II

OFFNews 26 юли 2022 в 17:23 6712 4

РСЗО
РСЗО Mars II.

Украйна получи поредната партида тежки оръжия от Германия. Става дума за ракетни установки Марс II и самоходни гаубици.

Това съобщи министърът на отбраната Кристине Ламбрехт, предава Ди Велт. Тя отбеляза, че вече е планирано предоставянето и на други системи.

"Обещаните многоцелеви ракетни установки Mars II и самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000 са доставени. Ние държим на думата си", каза Ламбрехт.

Вчера украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че първите три самоходни зенитни оръдия "Гепард" и няколко десетки хиляди боеприпаса за тях са пристигнали от Германия.

Украйна ще получи от Бундесвера общо 30 танка Gepard с боеприпаси. А от запасите на Бундесвера вече са пристигнали три ракетни установки за залпов огън Mars II и 10 самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000.

Пристигането на оръжия от Германия в Украйна беше потвърдено от ръководителя на президентската канцелария Андрий Ермак.

"РСЗО Марс II вече бяха предадени на Украйна от нашите германски съюзници", каза той.

Какво е РСЗО Mars II

Артилерийско-ракетният комплекс Mars II може да изстрелва ракети с различни режими на действие, като например ракети с GPS управление или ракети за хвърляне на мини за блокиране на терена. Стартовите батареи са снабдени с 12 ракети, монтирани на верижни превозни средства, които могат да се движат със скорост 50 км/ч.

Ламбрехт добави, че в допълнение към тези оръжейни системи през септември Украйна ще получи артилерийски радар тип "Кобра", който ще позволи на германските артилерийски системи да работят още по-бързо и по-точно.

"Договорът вече е подписан и сега ще започне обучението на украинските военни за работа с тази сложна система", каза тя.

Според Ламбрехт до няколко дни ще започне и обучението за обещаната зенитно-ракетна система Iris-T SLM. През есента компанията производител ще може да достави чисто нови такива в Украйна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    110

    4

    Merc

    26.07 2022 в 21:51

    Скоро на чебурашките съвсем ще им се стъжни.

    Без чужда помощ украинците разбиха мита за руската армия , какво ли остава да видим сега , след като все повече западни оръжия влизат в Украйна.

    Резултатът май още не е ясен само на путлерастките тролчета, но тепърва ще ги гледам как се гърчат и вият , когато заработи ленд - лизът след месец и малко.

    1273

    2

    Johnny B Goode

    26.07 2022 в 18:36

    Мъка Сашке, мъка.
    А Рашата го докара от Иран да получава военна помощ.

     
    X

    Сърбия - приятел или враг